banner.jpg
Virgonc kirándulóhelyek

Virgonc kirándulóhelyek

2013.10.26. - Citydogs

VÁROSI KUTYÁK, KI A SZABADBA!

Négylábú társainkkal mindig kérdés, hova menjünk kirándulni, ami nincs annyira messzire, hogy a nap felét autóban kelljen tölteni. Így igyekeztünk összeszedni nektek olyan helyszíneket, ahova nagyságrendileg 1 óra alatt tudtok eljutni és 1 nap alatt gyönyörű környezetben, tartalmas kutyás kirándulást tudtok magatoknak szervezni. Lássuk ennek a sokak által méltatlanul pocskondiázott országnak a csodáit, amiért négylábú imádottjaink meg fognak őrülni. A boldogságtól persze.

KISOROSZI

A Szentendrei-sziget északi csúcsán fekszik  Kisoroszi. A falu és a környező vidék sokak szerint  kutyás kirándulók Mekkája.

Kedvencünk kedvére futkározhat, jó idő esetén még a Dunában is úszhat és  Budapesttől mindössze 40 percre található. Kisoroszit a  11-es úton, Szentendrén és Leányfalun át, Tahitótfalun keresztül  lehet megközelíteni. Állítólag ( mi még nem próbáltuk, de rövidesen teszteljük) a Rácz Fogadó kutyás kirándulókra van berendezkedve, úgyhogy bátran meg lehet állni ott a túra végeztével pihenni. Akár több kutyával is.

forrás: flickr - KováCsaba

(kép forrás: flickr - KováCsaba)

GARANCSI - TÓ

Egy-másfél órás kutyás túra a Garancsi-tónál, kilátással a varázslatos őszi Pilisre és mégis,  Budapesttől mindösszesen csak 25 kilométerre fekszik, Piliscsaba és Tinnye között. Ez a térség egyetlen természetes tava, arról is nevezetes, hogy itt forgatták az Üvegtigrist. Ott van a bódé, ahol megveheted a szutyok kólát chipssel, vagy az ásványvizedet 3 bubival. A tó partján lévő étterem botrányosan rossz, ízléstelen belső térrel és ízetlen ételekkel, de lehet, hogy valaki kevésbé gourmant, mint a cikk írója, így aki szeretné, az próbáljon rá, mert mégsem az ehetetlen kategória, csak éppen akik főznek, láthatóan nem profi vendéglátósok. Sajnos csak a teraszra viheted be a kedvencedet, az viszont hatalmas és ebben az októberi nyárban nyugodtan kiülhettek, jó idő esetén egész nap fényárban úszik.  Mi azt javasoljuk, hogy menjetek el kirándulni, majd visszafelé  Budapestre ugorjatok be a Náncsi nénibe, a halászlén és a túrógombócón kívül semmiben sem fogtok csalódni.

Figyelem!

Az Üvegtigris Étterem vezetőjének tájékoztatása szerint a Garancsi-tó a felelőtlen gazdák miatt már nem kutyabarát hely!

 

MÁTRAFÜRED

A Citydogs egyik lelkes olvasója, Brownie Basset rendszeresen jár túrázni a Mátrába, ahol a fenyvesek közötti kirándulás olyan lélekemelő és idegnyugtató, hogy bolond, aki sosem próbálja. Igenis, van ennek a vidéknek valami vadregényes bája, az emberek maximálisan kedvesek, és Mátrafüred közössége csupa szív-lélek emberekből áll.  Bolondok biztosan itt is vannak, de aki beleszeret ebbe a falucskába, az utána egész életében ábrándozik róla, hogy de jó is lenne egy házikó a Mátrában...Van aki végül meg is veszi. A hegyi emberek tüdeje is tisztább itt, nem véletlen, hogy itt található, pont ebben a nyugalmas környezetben az egyik legjobb tüdőszanatórium. 12-15 km túrával, könnyen kezelhető szintemelkedéssel isteni túrákat vezényelhettek le magatoknak, ha szerencsétek van és eső utáni napsütéses időszakban mentek, vigyetek magatokkal gombaszakértő barátokat, mert az erdő telis tele van vargánya-, róka- és csiperkegombával. Utána a gombavizsgálónál azért érdemes megállni.

Dera-szurdok, Pilisszentkereszt

A klasszikus, vadregényes  túrázás szerelmesei nagyon szeretni fogják a Pilis egyik legszebb túraútvonalát, mely a Dera-szurdokon vezet keresztül. A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén található Kakas-hegy lábánál tört utat magának a Dera-patak és szurdokszerű, meredek völgyet vájt magának az idők során. A helyszín, főként ha a patak útvonalát követitek, strapabíró, kényelmes lábbelit igényel, de megéri, mert mesebeli fahidak ívelnek át rajta.  Vannak itt hosszabb és rövidebb barangolásra alkalmas útvonalak is, így a kihívást kedvelők és a kényelmes portyázók is megtalálják maguknak a megfelelő kikapcsolódást.

Képek forrása: Flickr, Google

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2022 - CityDogs Készítette a