banner.jpg
Ne legyetek kutyarasszisták!

Ne legyetek kutyarasszisták!

Smiley
 

Ahogy korábban a rotweiler, vagy a dobermann, úgy manapság a pitbull az ügyeletes "rosszfiú", a rémtörténetek főhőse. Pedig akik egy kicsit is értenek a kutyákhoz tudják, hogy nem a fajta számít, hanem a póráz másik végét fogó ember. Mint az összes fajtánál, a pitbullnál is fontos, hogy az erejének, habitusának megfelelő feladatokra fordítsák a bennük lévő energiákat, és ha így tesznek, egy rendkívül kedves, nyugodt, kiegyensúlyozott és lojális társ válhat belőlük.
Íme néhány példa!

Ez a gyönyörű kutya gazdija, Christine életét mentette meg, aki a barátjától hazafelé tartva, épp egy vasúti átjáróban lett rosszul. Az erősen ittas hölgy a sínekre zuhant, és közeledett a vonat. Ha nincs vele Lilly, aki lerángatta őt a sínekről, valószínűleg halálra gázolta volna őt a szerelvény. A kutyus sajnos megsérült, jobb első lábát amputálni kellett, de azóta is boldogan él. 
"Bárki, aki találkozik vele, nyugodtan megsimogathatja, megszeretgetheti, és rögtön a rajongójává válik! Tudom, sokan kétségbe vonják, hogy Lily tudatosan cselekedett, de én biztos vagyok benne, hogy pontosan tudta, mit és miért tesz!" 
- mesélte Lily másik gazdija, a hölgy fia, David Lanteigne.


A 2 éves pitbull közbelépett, amikor a szomszéd exférje rátámadt a védekezésre képtelen hölgyre. 
"Hallottam a sikoltozást, a segélykérő kiabálást. Kimentem az utcára, ekkor láttam, hogy a szomszéd férfi a kocsija felé cibálja a volt feleségét. A kutyám azonnal cselekedett: nekirontott a férfinek, de nem bántotta, éppen csak ráijesztett annyira, hogy az asszony el tudjon menekülni!"
- mesélte a gazdi, majd hozzátette:
"Blitz nagyon jó kutya. Megvéd minket, ha erre van szükség, de csodálatosan viselkedik a gyerekeimmel!"


A poklok poklát járta meg Victor: mielőtt megmentették, 23 társával együtt viadalokon kellett bizonyítania az erejét. Akik megtalálták, altatni akarták, ám a megmentői vállalták, hogy rehabilitálják, átnevelik. A sebekkel borított testű eb kitűnő kutyává vált, bőven meghálálta azt, amit érte tettek. Ezt persze nem tudhatta az a férfi, aki épp azt az autót akarta ellopni, amelyben ott várakozott Victor. "Beültem a kocsiba, és épp a biztonsági övet kapcsoltam be, amikor valaki feltépte az ajtót. Olyan hirtelen történt, hogy fel sem fogtam. Viktor hatalmasat ugatott, a fickó megijedt, hátra lépett, és akkorát zakózott, hogy öröm volt nézni"
- mesélte a gazdija. A rendőrség hamar fülön csípte a tolvajt, aki a környéken jó pár autótulajdonosra támadt már hasonló módon.

Indiana államban történt a következő eset. A Morales családhoz ketten törtek be, pénzt követelve a 3 hónapos csecsemő anyjától. Azzal fenyegetőztek, hogy amennyiben nem kapják meg, amit akarnak, elrabolják a gyereket. Egyikük - egy nő - kitépte a kisbabát az anyja karjaiból, és ki akart rohanni vele a házból, míg társa egy pisztoly markolatával csúnyán fejbeverte a riadt anyukát. A gyerekrabló az ajtóig jutott, mert ott útját állta a család pitbullja...

Sugar, ez a 6 hónapos hófehér pitbull vigyázott arra a 2 éves kisgyerekre, aki - mint sok kölyök - egyszer csak világgá ment. A picit több mint háromszázan keresték a közeli erdőben, míg elő nem kerítették. "Tudtam, hogy nincs nagy baj, mert a kutya is eltűnt. Mindig vele volt, a születése óta nem hagyta magára, vigyázott rá. Biztos voltam benne, hogy senki sem bánthatja, ha Sugar ott van vele!" - kommentálta a kisgyerek nagyapja.

Cara Jonesnak fogalma sem volt arról, miért ragaszkodik ahhoz a 2 éves pitbullja, Creature, hogy kövesse őt a sötétben, a bokrok közé. A kutyus ugatott, egyértelműen talált valamit, és azt akarta, hogy a gazdija is észrevegye, amit ő."Ekkor láttam meg az idős hölgyet, aki nem tudott talpra állni, ott ült vacogva a hideg, nedves fűben" 
89 éves hölgynek alzheimer kórja volt, és egy óvatlan pillanatban útnak indult. Több kilométerre jutott az otthonától, ahol gondozták. A rendőrség nagy erőkkel kereste, még helikopterekkel is átfésülték a terepet, de sehol sem akadtak a nyomára. 
Ha Creature akkor nem találja meg, valószínűleg súlyos fagyási sérüléseket szenvedett volna, sőt, a fagyhalál veszélye is fenyegette.


Smiley - A magyar valóság
Szakértők szerint Magyarországon rengeteg szaporító és tenyésztő foglalkozik kifejezetten viadalra szánt kutyák tenyésztésével. A különböző hirdetési portálokon se szeri, se száma a ránézésre is gyanús ajánlatoknak, sőt, egyesek a Facebookon is nyíltan kérkednek azzal, hogy kutyájuk hány perc alatt volt képes megölni ellenfelét. 
A nyáron Verpeléten csaptak le egy csoportra, akik egy lakott területektől távol eső, eldugott telepen, embertelen körülmények között viadaloztattak. Az elkobzott, megmentett pitbullok közül Smiley esete vált a leghíresebbé. 
A fekete pit története horrorisztikus. Valószínűleg pároztatni akarták, és az erre létrehozott, kaloda-szerű szerkezetbe rögzítették, amikor a neki szánt tenyész-párja rátámadt, és szanaszét marcangolta az arcát. 
Smiley rémisztően nézett ki, de túlélte. A Cerberos Kutyaiskola szakemberei a gondozásukba vették, számos orvosi beavatkozáson esett át, és a viselkedését is kitartó munkával korrigálták. 
Smiley manapság - mindössze néhány hónapos képzés után - bemutató kutyaként tevékenykedik. Kiegyensúlyozott, engedelmes kutyává vált, gyerekek simogathatják, és ezzel hihetetlenül sokat tesz azért, hogy a szenzációhajhász médiamunkások által alkotott negatív képet kitörölje az előítéletekkel teli emberek tudatából.

 

(Forrás: neon.hu)

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a