banner.jpg
Milyen kutyafajta ideális kisgyermek mellé?

Milyen kutyafajta ideális kisgyermek mellé?

A kutyaválasztásnál számtalan szempont előkerül, többek közt, hogy mekkora legyen, azaz lakásban vagy kertes házban fog élni; mennyire igényli a mozgást, vagy milyen gyakran kell ápolni a szőrét.

Azonban, ha gyermek is van a családban, az elsődleges az, hogy mennyire tűri jól a legkisebbek társaságát. A citydogs.blog.hu cikke a 10 leginkább gyerekbarát kutyafajtát soroltatja fel; ebből mutatunk most be néhányat.

 

A rosszcsont gyerekek mellé a beagle ideális

A bulldog és a beagle masszív kutyák; jól tűrik a dögönyözést. Mivel az előbbi nem mozgékonyságáról híres, nem áll fenn az a veszély, hogy a gyerek nem tud majd lépést tartani vele. Ráadásul, mivel nem nagy a mozgásigénye, kisebb lakásban is tartható. A beagle viszont annál játékosabb, így igazi rosszcsontok mellé ideális. Szelíd, intelligens és türelmes; jól tűri a gyerekek „molesztálását”.

Az ír szetter is imád játszani

Ha kíváncsi rá, milyen kutyafajták ideálisak még kisgyermekek mellé, olvassa el a teljes bejegyzést a citydogs.blog.hu oldalon! Az ír szetter szintén tökéletes társa a folyton szaladgáló csemetéknek. Imád mozogni és játszani, és az emberek közelségét is nagyon kedveli. Igen ragaszkodó fajta. A bullterrier egyesek szerint marcona külseje ellenére szintén imád játszani, és védelmezi a gyermekeket. Bátor, intelligens és határozott, azonban egyszersmind kiegyensúlyozott, nyugodt természetű és jól fegyelmezhető. Aki a magyar fajtákra esküszik, vizslát is választhat. A gyengéd, hűséges, kedves és gyengéd fajta gyorsan tanul, nagyon közel tud kerülni a családtagokhoz, és a gyerekeket is szereti.

 

Ha kíváncsi rá, milyen kutyafajták ideálisak még kisgyermekek mellé, olvassa el a teljes bejegyzést a citydogs.blog.hu oldalon!

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2020 - CityDogs Készítette a