banner.jpg
Kiscicát mentett a kutyus

Kiscicát mentett a kutyus

Michelle Smith, az andersoni állategészségügy munkatársa lemászott a mély árokba, hogy kimentse az ott nyüszítő ölebet, de nem hitt a szemének, mikor meglátta, hogy a sérült kiskutya egy öthetes kiscicát védelmez.

"Fel sem fogtam, amit látok" - mesélte Smith. "Sokkolt és meglepett aztán persze jött az elérzékenyülés".


A körülbelül ötéves Shih Tzu keverék kutyus - nyakörve és egészségi állapota alapján nem kóbor kutya - vélhetően elveszetten bolyongott, mikor rátalált kis védencére. Smith és munkatársai csak elérzékenyülve képesek arról mesélni, mekkora figyelemmel gondozza az alig egy hónapos kiscicát pótmamája.

Az állatmenhely igazgatója, Jessica Cwynar szerint: "Olyan, mintha azt látnánk, hogy egy magára hagyott gyermek egy még kisebb társáról gondoskodik". A páros elválaszthatatlan, együtt alszanak, együtt esznek és egy pillanatra sem vesztik egymást szem elől. A kutya ráadásul szoptatja is a cicát.

Cwynar szerint a kutyus szervezetében meglepő hormonreakció játszódhatott le a kiscica hatására, és ezért termel tejet. Igazi anyaként óvja, ha a "Girl"-nek nevezett cica túl közel megy kiságyuk széléhez, a kutya a nyakánál fogva visszaviszi a biztonságba.  Ha fáradtak, a macska felmászik a kutyus hátára és ott alszik el.Mivel a kutya teje nem tartalmazza mindazt a tápanyagot, amire a kismacskának szüksége van, a cicát külön tápszerrel is etetik. 

Bár sokan szeretnék örökbe fogadni a furcsa párost, az állatmenhely dolgozói még várják a kutya gazdájának jelentkezését, remélve, hogy az a cicát is magával visz majd.

 

 
(Forrás: ma.hu)

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2019 - CityDogs Készítette a