banner.jpg
Karácsonyi láz

Karácsonyi láz

Ismeritek? Ünnepek. Minden az utolsó pillanatra marad, mert amit már büszkén elintéztél 2 hete, arra még tuti rájött valami óriás elintéznivaló, ami bekövetkezhetett volna bármikor máskor az ünnepeken kívül, az év során. De nem, biztosan ezt az időszakot választotta Murphy nevű fenegyereke az univerzumnak. Emiatt alig élsz, loholsz, ha mondjuk nincs munkád egyel beljebb vagy, de ott meg a szorongás van, hogy mi lesz ezután. Ilyen állapotban kell a kedvenceidre nézni és mosolyogni bohókás lényükön. És figyelni arra, hogy az ünnepek pont ugyanolyan élvezetesek és kellemesek legyenek számukra is, mint amennyire kétlábú szeretteidnek kívánod. Mire figyelj oda, a karácsonyfa alatt?

1. Helyezd a fát egy biztonságos sarokba. Kutya-macska övezettől mentes elhelyzés már csak azért is fontos, hogy ne lökjék fel, ne ugorjanak rá és ne rángassák le. Ha be akarod biztosítani magad, helyezz olyan kütyüket a legalsó lombszárra, ami nem törékeny, de hangot ad, ahogy a közelébe ér ebed, és így legalább hanghatás alapján képes lehetsz megelőzni a karácsonyfaborulás katasztrófáját.

kép: slidesoud.com

2. Mézeskalács, szaloncukor, bármilyen ehető, vagy díszédesség olyan helyre kerüjön a fán, ahol kedvenced nem érheti el. Ez a lényeg: ne hagyd, hogy cukros, mesterséges élelmiszerekkel zabálja tele magát kutyusod. De még a macskád se.

3. Ne tegyél égősort az alsó szekcióra. Balesetveszélyes, tűzveszélyes és még az is benne van a pakliban, hogyha ráharap kedvenced, mert miért ne, akkor pedig üt az áram, vagy jöhet a zárlat.

4. Tartsd távol a díszektől a kutyát. Törött dísztől meg még távolabb. Káros az egsézségre, bármekkora kis darab is életveszélyes belső sérülést okozhat.

5. Valójában a tűlevelére is mindez igaz. Gondosan takarítsd a lehulló fenyőfa közelét, mert van hogy a kutya lenyeli mással egyetemben és ez szintén okozhat belső sérüléseket.

6. Kutyás lakásban ne helyezz égő gyertyát a karácsonyfára. Ez a legbiztosabb módja, hogy megelőzd a karácsonyi tűzeseteket.

kép: Google

7. Ha világító fénysorral díszíted a lakást vagy a házat, a vezetékeket mindig gondosan vezesd el, ne hagyd, hogy a kutya beleakadhasson, vagy véletlenül játszani kezdjen vele.

A szükséges óvintézkedéseken kívül figyeljünk arra, hogy ne etessük túl állatainkat és ne kapjanak az ember számára készült édes és fűszeres ételekből. Az ő gyomrukat is megfertőzte ugyan a kapitalista társadalom minden hátránya, de nem véletlenül van annyi rákos és beteg idős kutya. Ennek nem kell így ennie. Előzzétek meg midnen nap, de karácsonykor pedig különösen a mértéktelen kutyazabáltatást. Nem kell bedőlni a könyörő tekinteteknek. Ez a túlélésük eszköze alapból is. Semmi baja nem lesz, ha nem hízik még 3 kilót az ünnepek alatt. Csodálatosan szép ünnepi napokat Nektek!:)

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a