banner.jpg
Hogyan szoktassuk egymáshoz a kutyát és a macskát

Hogyan szoktassuk egymáshoz a kutyát és a macskát

Azokban a családokban, ahol kutya és macska is van, a tulajdonosoknak gyakran problémát jelent, hogy a két állat kevésbé díjazza egymás társaságát. A problémákat megelőzendő érdemes minél előbb megkezdenünk a négylábúak egymáshoz szoktatását.

Ne engedjük össze az állatokat felügyelet nélkül

Ne hagyjuk felügyelet nélkül az állatokat, amíg nem szokták meg egymást. Az összeszoktatást szakaszosan végezzük, és míg a két állat vizsgálgatja a másikat, mindig maradjunk a közelben.

Tanítsuk meg a kutyának a legfontosabb vezényszavakat

Ha a kutyának még nem tanítottuk meg a legfontosabb vezényszavakat, most pótoljuk be a mulasztást. Nem ajánlott az ebet és a macskát összeengedni, amíg nem vagyunk biztosak benne, hogy az előbbi reagál az utasításainkra. Amennyiben a kutya már engedelmes, és azt látjuk, hogy épp vészjóslóan közelít a macska felé, azonnal hívjuk vissza.

Ne kivételezzünk egyik állattal se

Próbáljunk meg ugyanannyi időt és törődést szentelni mindkét állatra, egyikkel se kivételezzünk, mert a másik könnyen féltékenykedni kezdhet, és kárt tehet gyengébb társában.

Lassan közelítsünk a kutyával a macska felé

Egy konkrét tipp az összeszoktatásra: állítsuk egymással szembe a két állatot; a kutyán legyen nyakörv. Lassan közelítsünk vele a macska felé, majd álljunk meg, és ha a kutya morog, szidjuk meg, ha pedig nem, kaphat egy jutalomfalatot. Ezt ismételjük meg többször is, és ha a két négylábú már közel áll egymáshoz, a kutya nem morog, a macska pedig nem szalad el, vagy nem tűnik idegesnek, mindketten kaphatnak egy kis jutalmat.

Ha az ön családjában is van kutya és macska is, így további tippekre kíváncsi, hogyan oldhatja meg az összeszoktatásukat, olvassa el a teljes bejegyzést a citydogs.blog.hu oldalon!

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a