banner.jpg
Hogyan kutyátlanítsuk a lakást?

Hogyan kutyátlanítsuk a lakást?

Kutyát lakásban? Jajj...minden háziasszony rémálma. Nézzük, mivel kell megküzdenünk.

1. Probléma: kutyajátékok vannak mindenütt, csipogós kacsára lépsz a fürdőkádból, és megbotlasz egy teniszlabdában, miközben felszolgálnád a vacsorát.

Sokszor nem vagyunk képesek megválni azoktól a játékoktól sem, amiket már csak a szentlélek tart egyben. Pedig célszerű gyakran selejtezni köztük, az igazán kedveseket pedig próbáljuk megvarrni. A játékokat tartsuk egy kosárban, és körülbelül két hetente cserélgessük az éppen használatosakat. Ennyi idő kell ahhoz, hogy a kutyánk teljesen ráunjon és örüljön az újdonságoknak. A felesleges, de jó állapotú játékoknak pedig a közeli menhely is örül. 

2. Probléma: a mocskos kanapé.

Talán későn szólunk, de legfontosabb a megelőzés! Ha már megengedted a kutyádnak, hogy használja a kanapét...vagy ha nem engedted meg, de ő úgy döntött, neki ez is szabad...tedd könnyebbé az életed! Terítsd le a kanapét egy takaróval, és inkább azt mosd hetente mint a kárpitot.

Ha pedig már tele van a kanapéd kutyszőrrel, fogj egy ragasztóhengert, és dolgozz!

3. Probléma: kutyaszőr mindenütt.

Ezt mindenki ismeri, a szőnyegből szinte kiszedhetetlen a kutyaszőr. Sokan ezt egyszerűen azzal küszöbölik ki, hogy egyáltalán nem tesznek szőnyeget. Mások rendszeresen hordják a tisztítóba. Egyébként pedig marad a hagyományos porszívózás. Javasoljuk azonban, ha van rá hely, hogy a porszívózás előtt egy kefével keféljétek át a szőnyeget, mert így a szőr egy része nem a porszívó gondja lesz...növelve annak élettartamát.

Mi kutyások álmodunk egy robotporszívóról, ami elintézi ezt, amíg mi dolgozunk...egyelőre még a kefe olcsóbb.

4. Probléma: kutyaszag.

Mi már nem is érezzük, de kutyátlan barátaink, ahogy belépnek a lakásunkba, azt kérdezik: "Mi ez a szag?"

Ne használjunk kémiai anyagokat a szagtalanításra. Inkább a természetes illóolajokat válasszuk! A levendula, menta vagy a grapefruit igen jól semlegesítik a kellemetlen szagokat.

5. Probléma: kupis előszoba.

Félig elrágott vagy éppen sosem használt pórázok lógnak mindenütt,  fiókok tömve a régi nyakörvekkel? Tényleg szükséged van rájuk? Ha még használhatóak, ne dobd ki őket. A helyi menhelyen nagyon fognak örülni nekik!

6. Probléma: kosz, kosz, kosz.

Legjobb persze, itt is a megelőzés. Mielőtt a kutya belép a lakásba, töröljük meg a lábait. Ehhez legjobb a mikroszálas törlőkendő, de ha nem akarjuk ezt túlbonyolítani, csak legyen egy kutyás törölköző az ajtó mellett.

Nem beszélünk a felmosó robotokról, mert egyelőre még mindig gazdaságosabb, ha mi figyelünk oda rendszeresen a tisztaságra.

Sajnos, a kutya sok mocsokkal jár, bármennyire is igyekszünk, a lakásunk sosem lesz olyan steril mint azoknak, akik nem engednek be négylábú, szőrös, mocskos szeretetbombákat az életükbe. De ugyanmár, nem megéri?

(Forrás: moderndogmagazine.com, képek: google)

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2019 - CityDogs Készítette a