banner.jpg
Celebek és kutyáik

Celebek és kutyáik

Marilyn Monroe példája ékes bizonyíték arra, hogy egy szexszimbólumot egyáltalán nem a mellmérete és a nyilvánosság felé megkreált szerepe alapján kell megítélni. Sokkal inkább a kutyásabbik oldala jelzi, hogy ez a nő bizony sokszínű, nyitott és nagyon elfogadó emberi lény lehetett. Aki ugyanis nem tudná,  annak most mondjuk: ez a szerepeit tekintve nem sokarcú színésznő a való életben sokarcú kutyatulajdonosként élte a szexszimbólumok alkalmi magányosságával járó életét. Azt mondják a lélekbúvárok, hogy akik ennyire nyitnak az állatok és a kutyák felé, ott azért mindig el kell gondolkozni, hogy az emberek felé mennyire tudnak ugyanolyan hévvel és őszinteséggel kommunikálni. Akik nem tanultak meg az emberi és anyagi világban lelki békével lavírozni és érvényesülni, ott egyfajta szeretetpótlékként lép fel az állatok iránti eszméletetlen vonzalom és törődés igénye. Ezt mi innen a Citydogs szerkesztőségéből nem tudjuk megítélni, de az biztos, hogy az isteni és megismételhetetlen Marilyn nem csak dögös külsejével hagyott nyomott az emberek világában. Beírta magát a kutyatörténelembe is, mert rövid élete szinte minden szakaszában vele tartott egy hűséges eb. Lássuk is, hogy kik voltak Marilyn kutyái:

1. Tippy - 1932-ben, még Norma Jean néven kapott egy édes fekete-fehér szőrcsomót a nevelőapjától.

2.Spániel - a Spániel névre hallgató spánielt a nővérével közösen fogadták magukhoz, és megosztott szülői felügyeletet gyakoroltak felette.

3. Muggsie - az első férjétől kapott collie kutyus halála nagyon megviselte Marylint, mert a kutya minden előzmény nélkül, viszonylag fiatal korában szívrohamot kapott. Azt mondták akkoriban, hogy Marilyn-nek nem volt elég ideje törődni vele (akorban kezdte modell karrierjét) és a kutyának összetört a szíve. Ez persze csak legenda, bár mi itt a Citydogs szerkesztőségében hiszünk az ilyenfajta metakommunikációban.

4. Ruffles - 1947-ben Marilyn-t lencsevégre kapták egy angol spániellel. Átmeneti befogadóként segített helyet találni a kutyus számára.

5. Joseph - 1948-ban, amikor szerződtette a Columbia Pictures, a stúdió ajándéka volt a cuki kis chihuahua. Talán úgy ítélték meg, hogy egy szexszimbólum hóna alatt már csak épp ennek az ölebnek van helye.

6. Hugo, a basset hound - ó igen. Aki a basset houndot szereti, rossz ember nem lehet. Lola szerint Hugo inkább volt szexszimbólum, mint Marilyn, dehát a főszerkesztői elfogultsággal itt mi már nem nagyon tudunk mit kezdeni. Ami bizonyos, hogy az Arthur Miller-rel köttetett házasság végén a kutyát Marilyn nem tarthatta meg. Pedig nagyon szerette. A kolbászestű kutyát csak alkalmanként kapta meg, igazi hétvégi kutyaszitter lett belőle.

7. Maf - az utolsó kutya, aki Marilyn életének végső pillanatában is jelen volt. Vajon mit láthatott a végzetes estén? Ki tudja..Mindenesetre a kutyát még Frank Sinatra ajándékozta Marilynnek és Maf lette a neve, ami a Maffia szó röviítéséből eredt. Állítólag Frank Sinatrának is voltak ilyen típusú alvilági kapcsolatai, innen jött a név és inspiráció, amit viszont Marilyn talált ki. Halála után Sinatra titkárnőjéhez került a kutya.

forrás: the pet-blog.com

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2019 - CityDogs Készítette a