banner.jpg
Catherine Deneuve és Spiné

Catherine Deneuve és Spiné

Becsszó mindenkinek: teljesen véletlen, hogy a múlt hét kutyás celebje Brigitte Bardot volt, annak a Roger Vadimnak az első felesége, akinek a válás után nem sokkal  éppen Catherine Deneuve lett a barátnője/élettársa. Véletlenek elvileg nincsenek, csak hasonló történetek: a barna kis balerina, Brigitte, akiből Roger Vadim filmrendező csinált óriási sztárt, válásuk után éppen egy  eredetileg szintén barna, ámbár külsőleg hidegebb szépségnek számító Catherine-ba szerett bele. Akit ugyanúgy kiszőkítettek a Vadimmal töltött évek. És aki ugyanúgy kutyamániás, mint Brigitte. A sors fintora éppen az, hogy bár Vadimnak köszönheti mindkettő a karrierjét, a kapcsolatok hosszú távon inkább égettek, mint működtek. Így azon már nem is lepődhetünk meg, hogy a 3. választott pedig az a Jane Fonda lett, akinek kutyaimádata szintén világhíres, és az eredetileg szintén barna dívából Vadim mellett ugyancsak szőke démon lett. Mit mondhatunk erre? Valószínűleg Roger Vadimnak az volt a földi küldetése, hogy három ilyen csodálatos karaktert adjon a művészvilágnak, olyan nőket, akik nemcsak egy korszakot határoztak meg a filmtörténetben, hanem egybefonódott nevük az Örök Nő alakjával.

Visszatérve Catherine-hez: Catherine Deneuve személyisége külső szemlélő által nem egyértelműsíthető. Aki ismeri, biztosan tudja, milyen. Aki viszont nem, az mindig meglepődhet azon, a már szinte ridegnek tűnő szépségből milyen harsányan emberi megnyilvánulások törnek ki interjúi során úton, útfélen. A mi szívünkbe először akkor lopta be magát, amikor kiderült, hogy ő mondta azt: "Egy nőnek egy idő után választania kell az arca és a feneke között. Én az arcomat választottam." Nyilván van benne plasztika, de kit érdekel? Ezzel is megüzente a társadalomnak, hogy lehet idősebb korban is modellvékonyságúnak lenni, csak akkor biztosan összeaszik a fejed.

Ez a nő volt az, aki Lars Von Trier Táncos a sötétben című filmjében az egyik jelentben, melyben azt kellett mondania, hogy "Nem akarok játszani a kutyával", minden különösebb rendezői utasítás nélkül élénk ugatásba kezdett. Biztosan volt honnan ellesni az ugatás trükkjeit, mert  fiatalkora óta volt körülötte kutya.

A napokban a Twitteren szólította fel rajongóit, mivel hű társának, a labrador retriever Spinének, életmentő műtétre volt szüksége. A francia díva kérte, hogy imádkozzanak a kutyája egészségéért, és úgy tűnik a közös akarat sokat segített, mert Spinének sikeres volt a műtétje.

A díva tehát imádságra késztette az embereket, méghozzá a kutyájáért. Van még mit tanulnunk tőle.  Például az életfilozófiáját: sosem panaszkodni, sosem magyarázkodni. Ezek szerint, csak néha ugatni. Azt lehet.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2019 - CityDogs Készítette a