banner.jpg
A 10 legcsendesebb kutyafajta

A 10 legcsendesebb kutyafajta

Szinte mindegy, hogy panelban, polgári lakásban vagy akár családi házban lakunk...a szomszédok mindig találnak valamit, ami miatt "utálhatják" a kutyásokat. Persze, ha az a kutya egész nap őrjöngve védi a házat, és üvölteni kezd minden apró zajra, nos, a szomszédoknak is lehet igazuk. Ha ilyen problémával küzdesz, ez a cikk neked már késő, keress fel egy kutyatrénert! Ha azonban még csak tervezgeted egy négylábú családtag érkezését, érdemes utánajárni, melyek a legcsendesebb kutyafajták. Ehhez adunk most egy kis segítséget!

1. Német dog

Nem csak a neve hallatán támad csend, de ő maga is egy békés fajta. Hatalmas, nyugodt óriás, aki nagyon ritkán ugat. Azonban arra készüljetek, hogy ha ugat, a hangja erősebb és mélyebb lesz, mint bármilyen kutyáé, amit valaha hallottatok.

2. Újfunlandi

Ez a gyönyörű mackó nagyon bátor, kíváncsi és okos kutya. Tökéletes választás gyerekek mellé, türelmes, kedves, és meglepődtök majd, mennyire szeret henyélni.

3. Whippet

Gyönyörű, izmos, apró és athletikus. Tökéletes lakáskutya! Na, jó, talán megkergeti a macskát vagy kiszedi a kaját a szemetesből, de ugatni nem nagyon fog!

4. Mastiff

Nézzetek rá erre a hatalmas, izmos testre. Ugyan, minek emelné fel a hangját? Megjelenése bőven elég ahhoz, hogy bárki meggondolja, a elmenjen-e az ajtó előtt.

5. Berni pásztor

Még egy nagy mackó a listán, aki nyugodt természete és hatalmas szíve miatt népszerű. Mindezek mellett nagyon okos is, mentő- és keresőkutyaként is helyt áll.

6. Cavalier King Charles spániel

Igen népszerű házikedvenc, egy játékos bohóc, aki imádja a családját...annál inkább utál egyedül maradni. Odafigyeléssel és megfelelő neveléssel azonban ő sem fogja idegesíteni a szomszédokat.

7. Golden retriever

Az amerikai filmek első számú családi kutyája. Mindig készen áll, hogy a gazdi kedvében járjon, visszahozza a teniszlabdát, vagy egyszerűen simogattassa magát a gyerekekkel. Ha megfelelően mozgatjuk, sokat úszik, feladatokkal terheljük az agyát, eszébe sem jut majd otthon ugatni,

8. Shar-pei

A kutya, aki mosolyt csal az arcunkra. Kedves, játékos kutyus, aki imádja a családját, és nem idegesíti magát mindenen. Ugatni is csak akkor szokott, ha játszik, vagy ha fél.

9. Rhodéziai ridgeback

Itthon kevésbé népszerű fajta, pedig egyszerűen lenyűgöző a megjelenése, a tekintete átható és a lelke igen érzékeny. Erős benne a védelmező ösztön, szóval veszély esetén készüljünk rá, hogy ugatni fog. Amúgy meg minek?

10. Ír szetter

Sokan mondják rá, hogy kócos vizsla, és van is benne némi igazság. A temperamentuma, játékossága és hatalmas energiája felkészült gazdit kíván. Nem alkalmas arra, hogy ne foglalkozzanak vele, mert ahhoz túl sok benne a szufla. Szóval, kellő mozgatással és játékkal otthon ő is csak aludni fog.

(Forrás: vetstreet)

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a