banner.jpg
10 kutyás érdekesség, amitől eldobod az agyad

10 kutyás érdekesség, amitől eldobod az agyad

Tény 1.

A kutyák képesek 250 szó és gesztus befogadására és megértésére. Képesek megtanulni 5-ig elszámolni és alapvető matematikai műveletre megtaníthatóak (pl. helyezz egymáss mellé két csontot.) Az átlagos kutya tehát olyan intelligens, mint egy 2 év körüli gyerek.

Tény 2.

Oroszországban a kóbor kutyák egy része már tudja, hogyan kell használni a metrót ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban jussanak el A-ból B-be azért, hogy fefedezzék a várost élelem keresés szempontjából. Lakott területen tömegközlekedéssel élelmet keresni: respect.

Tény 3.

A híres Beatles dalban, A day in the life című számban van egy magas frekvencián megszólaló síp  hang, amit Paul McCartney juhászkutyája miatt tettek a dal részévé. A síp hangja emberi fül számára nem hallható, kutyáknak viszont élvezetes. Ropj rá egyet a kedveceddel!

Tény 4.

A kutyaorr nedvessége segít belőni ebeinknek, hogy milyen irányból jön a szag.

Tény 5.

A hiénák valójában nem kutyák. Genetikai állományuk közelebb áll a macskáékhoz.

Tény 6.

Hegyes fémmel bíró kutyanyakörveket már az ókori görögök is használtak azért, hogy megvédjék kutyáikat a farkasok támadása ellen. A farkasok ugyanis ösztönösen torokra mennek legelőször.

Tény 7.

Egy Baks nevű vak boxer különleges vakvezető talált saját maga számára: egy 4 éves libát, akinek a neve Button. A liba vezeti a hátrányos helyzetű boxert mindenhová, ő a szeme és jelez, hogy merre menjen.

Tény 8.

A kutyák nyelve egyedi ivótechnikára lett kialakítva: hátrahajlik a nyelvük hegye ivás közben és mint egy kis csésze, azzal kotorják be a vizet.

Tény 9.

Milyen értelmesen tud nézni, szinte megszólal! – állítja sok gazdi hűséges ebéről. Nem véletlen, a kutyák legalább 100 különböző arckifekezést képesek produkálni. A legmozgékonyabb részük a fejükön a fülük, és éppen az utóbbiak révén igen változó „arcokat” tudnak vágni.

Tény 10.

A macskák memóriája jobb, mint a kutyáké. A michigani egyetemen végzett kísérlet szerint a kutyák nagyjából öt percre tudnak visszaemlékezni, míg a macskák 16 órára. Ezzel a képességükkel pedig megelőzik a majmokat és a főemlősök közül az orángutánokat is!

 

forrás: thebarkpost.com

 

 

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a