banner.jpg
TOP 10 hiperaktív kutya

TOP 10 hiperaktív kutya

Ezek azok a kutyák, melyeket csak azoknak javaslunk a városi létbe, akik valóban tudnak foglalkozni a kutyákkal, méghozzá több órás intenzív figyelmet szentelve nekik. Minden nap. Igen, akkor is, ha sok a meló. Akkor is, ha beteg a gyerek. Akkor is, ha nagyanyádnak csípőficama lett.  Ezek itt nem olyanok, mint egy basset hound, hogy napokig is el tud lustulni bambán és kényelmesen. Ezeknek kell az energialevezetés, mert genetikaliag mutánsok és csak akkor érzik jól magukat, ha pörögnek. Dehát éppen ezért is szeretjük őket. Mert velük aztán lehet sportolni, lehet játszani és örök gyerekbe lemenni.

Border Collie

Kép forrása : bcfrankie


Intelligens terelőkutya, tele fizikai és szellemi energiával. Igen, szellemi. A border collie-t nagyon megviseli, ha nem kap megfelelő mennyiségű végrehajtandó feladatot. A Youtube videók milliói között van egy border collie terelőverseny, ahol bárányokat terelnek meghatározott alakzatba. Több száz birkából kirakják neked, hogy Helló. Madártávlatból látható csak, persze, de attól még ütős. Adj neki bőséges testmozgást, hacsak nem akarod szétzúzni az energiáit, hogy aztán ő zúzza szét az otthonod teljesen.

Australian Shepherd


Kép forrása : brittany_maye96

Mint a border collie, az ausztrál juhászkutya is igencsak okos és aktív. Őt kifejezetten terelőkutyának tenéysztették, így ha ez a fajta nincs kimozgatva, nem tanították megfelelő engedelmességre, nem kap elég kihívást, pusztító energiamennyiség keletkezhet benne.

Golden retriever


Kép forrása : _renevillarreal

A reklámok hercege, a boldog amerikai család kiegészítője felhanggal rendelekező, egyébként tényleg csodálatos kutyafajta a közhiedelemmel ellentétben igencsak aktív.
Ezt a fajtát hagyományosan a lelőtt vízi vadak vízből való apportírozására használták. Amellett, hogy családbarát, azért szüksége van a lemerítő játékra, a feladatra és bár ő nem az a típus, aki dühöngéssel ad hangot az elmaradt sétáknak, ne hagyjuk becsapni magunkat. Ő belülről emészti önmagát.   Adj neki  mentális és fizikai kihívást és hűséges társad lesz mindenben. 

Labrador retriever


Kép forrása : cassadys_critters

Egy másik hű családtag, a Labrador retriever is nagyon sportos kölyöklélekkel rendelkezik. A teste és a szőrzete vízi vadászatra és appo
rtírozásra lett kitalálva. Bármikor kapható labdajátékra vagy véget nem érő sétákra.

Angol Pointer


Kép forrása : ryanoflion

AKkor a legboldogabb, ha madarat kergethet és órákon át futhat. Olyan ő, mint azok a sportolók, akik valójában sosem edzenek. Egész nap csak mozgásban vannak. Különben hiányérzetük támadna és akkor meg viszketésbe kezdenek. Na ez a kutya energiából duplát kapott, viszont kutyasulis körülmények között hamar tanul és igényli is a fegyelmet.

Jack Russel terrier

Kép forrása : oreo_dawg

Testközelből van szerencsénk ismerni Lupo és Lola egykori exkollegináját, a szintén "L" betűs Lulut. Igazi kis rosszaság. Azaz ültőhelyéből magasra pattanós, soha utól nem érős spurikutya.
Mivel elképesztően okosak, hamar megtanulják a legvadabb trükköket is. Nem is árt tanítani őket, nehogy azt gondolják, az életben nincs semmi fegyelem.

Chihuahua

Kép forrása : m_merino

Ebben a kutyában az a jó, hogy annyira kicsi, hogy kimozogja magát a lakásban. Egyébként igénytelenebb fajta, szeret sokan ölben lenni, de alapvetően nagyon
mozgékony. Lenne, ha nagyobb lenne. Így viszont a sarokban is elpattog.


Uszkár


Kép forrása : pudelchen

Ez a göndör pudli képes arra, hogy igencsak destruktívan adja ki magából a felgyülemlett energiát. Mondjuk leszedi a tapétát. Rádrágja az ágykeretet. És társai.
Emellett viszont annyira intelligens, hogy még arra is képes, mindezt metakommunikácóval meggyőzően megmagyarázza neked.

Dalmata

Egyszerűen hatalmas a mozgásigénye. Leírhatatlanul hatalmas. Szörnyelladefrász nemhiába bundát és nem élettársat akart belőlük. Kocsikísérő kutya volt, szóval nem róhatjuk fel neki. Fut, fut, mint Forrest Gump a Forrest Gumpban. Csak ő biztosan sohasem hagyná abba.

Husky


Kép forrása : codyseven

A legendás szánhúzókutyáról ugye se sem gondolta  komolyan, hogy városi parkolópályázásra lett kitalálva?

 

forrás: sheknows.com

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2020 - CityDogs Készítette a