banner.jpg
Kutyahősök  I.

Kutyahősök I.

Mióta az ember és a kutya kapcsolata szorosabbra fonódott, úgy cirka sok-sok ezer évvel ezelőtt, azóta az ember a szíve csücskében őrzi azokat a történeteket, amikor az életét egy kutya leleményességének köszönhette. Számtalan történet kering hősies kutyákról, most következő sorozatunkban 5 szuperkutyát mutatunk be nektek, akik valóban és valódi veszélyből mentettek meg embereket az elmúlt 10 évben.

1. BRUTIS

 

 

 

Brutis 7 éves golden retriever volt az a kutya, mely 2004-ben halálos kígyómarástól megmentett meg egy kisgyereket. Amint észrevette, hogy a gyerek felé közeledik, odament, felkapta és gyakorlatilag atomjaira szaggatta. A hősies tett után a kutyás Los Angelesbe vitték, ahol kitüntették a National Hero Dog Award díjjal.

 

 

 

 

 

 

2. ZOEY

 

A kiskutyák is lehetnek hősök. Zoey, a chiuahua szintén kígyótámadástól mentett meg egy 1 év körüli gyermeket 2007-ben. Ő ugyan nem tudta széttépni, mint Brutis, de a támadás pillanatában a gyerek és a kígyó közé ugrott, így őt érte a marás, hálisten csak csekély mértékben, mert a kutya gazdája is szemtanúja volt a jelenetnek, és mire ocsúdni lehetett volna, egy nagy husánggal a gazdi már laposra is verte. A kígyót persze.

 

 

 

3. KATRINA

 

Véletlenek márpedig nincsenek. A Katrina nevű hurrikán idején éppen egy Katrina nevű  fekete labrador mentette meg az egyik fuldokló életét azzal, hogy még mielőtt a víz elborította volna az otthonát, ahova beszorult, kimentette. Katrina a hurrikán erejű kutya, gratulálunk Neked!

 

 

 

4. SHANA

 

A félig farkas, félig németjuhászkutya keverék egy óriási hóviharból menekített meg egy idős házaspárt, akiket teljesen betemetett egy  allatomos hóvihar. Shana gyakorlatilag alagutat ásott nekik, azon keresztül vezette vissza őket a biztonságosabb nagyvilágba.

 

 

 

5. HONEY

 

Honey, az 5 hónapos tüneményes angol cocker spániel egy autóbalesetből mentette ki gazdáját. Egy váratlan durrdefekt miatt a figyelmetlen gazdi szakadékba zuhant a kocsijával és bár mindektten túlélték, a férfi súlyos sérüléssekkel együtt beragadt az autójába és egy szakadékba fejjel lefelé borulva nem volt esélye a túlélésre. Hacsak szabadjára nem engedi Honey-t, hátha hoz segítséget. Az extra probléma csupán annyi volt, hogy a kutya csupán 5 hónapos volt, ebben az életkorban nem elvárható még, hogy felismerje az ilyen típusú vészhelyzetben a megoldást....Általában nem elvárható ez egy kutyától, de ilyen bébikorban pedig igazán kivételes. Honey útra kelt, és fél mérfölddel később találkozott egy csapattal, akiket a helyszínre vezetett, így a gazdi is megmenekült és a kutya is hős lett.

 

 

Folytatása követezik!

képek forrás: www.dogguide.net

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2020 - CityDogs Készítette a