banner.jpg
Dogmopolite - tudják, mi kell a kutyának

Dogmopolite - tudják, mi kell a kutyának

A Citydogs azzal a céllal indult útnak több, mint egy hónapja, hogy minőségi platformot  teremtsen a városi kutyások közösségének. Legyen egy fórum, ahol kutyát szerető emberek minőségi gondolkodással áldoznak időt és energiát kedvencük életterének megteremtéséhez és ahol bemutathatjuk azokat az embereket és szolgáltatókat is, akik a kutyatartásról másként gondolkoznak. Egyfajta Steve Jobs-életérzést és “Gondolkodj másként” üzenetet hordoznak életútjukban, csak nem a technológia, hanem a kutyanevelés és ápolás világában. Küldetésünk, hogy megmutassuk Nektek, Citydogs olvasóknak azokat az embereket, akik tudják, hogy mi kell a kutyának, méghozzá professzionális szinten, rengeteg törődéssel.
 
 
Így jutottunk el Gárdos Péterhez és az általa létrehozott Dogmopolite brandhez, ami ma, Budapesten már több mint 3 éve elérhető kutyatartó embereknek. Hogyan és milyen céllal jött létre a prémium kutyakozmetika, panzió és kutyaiskola? Mi a mögötte meghúzódó ideológia? Erről szól mai interjúnk, amit a Dogmopolite legújabb, Fillér utcai kutyakozmetikájában készítettünk Péterrel.
 
CD: Honnan jött az ötlet, hogy csinálsz valami mást ezen a területen?
 
G.P: Az ötlet eredetileg a kutyasétáltatás irányából indult el. A legelején a nagymamámnak a kutyáját sétáltatta egy fiatal srác és innen pattant ki az eredeti gondolat, mert azt láttam, hogy kereslet az lenne rá, de a kínálat meglehetősen szűkös, és az is eléggé szervezetlen. Persze voltak már akkor is kutyaiskolák, kutyapanziók, sétáltatások, de amit én kerestem, az igényesség mércéjével, azt nem találtam. Ekkor gondoltam rá, hogy akkor majd én megteremtem. 
Először tehát a kutyaséta szolgáltatás indult el, de ahogy az általában lenni szokott: ha valami megbízható, jó minőségű, ott bővülnek az igények...így a szépen épülő gazdihálózat körében egyre többször jött a visszajelzés, hogy panzió jellegű szolgáltatás is kellene. 
 
CD: És akkor innen jött a második lépés? A II. kerületi családi házban történő panzióztatás? 
 
GP: Igen. Elindítottuk a hidegkúti panziót, átgondolt környezetben, figyelve arra, amit én a saját kutyámnak is szeretnék, ha idegen helyre kellene vinnem átmeneti időszakban. Ezt is nagyon hamar kinőttük. Így tavaly decemberben amerikai minta alapján megnyílt a X. kerületi kutyapanziónk, amivel az volt a célunk, hogy a kutyák olyan környezetben legyenek, mintha otthon lennének. Az otthon biztonságos melege érzet, fűtőtt, rendkívül tiszta és igényes helyiségekkel, állandó takarítással, folyamatos gondoskodással, valóban 24 órás felügyeletben. A legtöbb panziónál az éjszakai felügyelet ugyanis nem megoldott, vagy nem ilyen formában, mint nálunk. Nálunk külön lakrész áll a kutyagondnokaink rendelkezésére, miközben az ebek a fűtött, kényelmes helyiségekben pihennek. Ha nálunk csak vakkant egyet bármelyikük, vagy nyüszög, már akkor megyünk és foglalkozunk vele. Az éjszaka közepén is. Profi, szakképzett nevelők vannak velük reggeltől-estig. 
 
CD: Miért pont a X. kerületet választottátok? Nem gondoltátok, hogy ez kicsit messze van a belvárosi emberektől, akikre a szolgáltatásaitokat alapvetően építettétek?
 
GP: Nekem az a filozófiám, hogy az emberek igenis hajlandóak jó szolgáltatásért távolságokat megtenni.
 
 
CD: És eddig be is jött ez a gondolat, ha jól értem... mi a helyzet a kutyakozmetikával?
 
GP: Igen, ez volt a következő lépcső. Mert bár a mobil kozmetikai szolgáltatás már működött, de azt láttuk, hogy saját otthonban általában nem lehetséges olyan szolgáltatást nyújtani, mint egy külön erre a célre kialakított helyiségben. Ezért nyitottuk meg a Rózsa utcai Dogmopolite kutyakozmetikánkat, ami az eddigi fejlődésnek az egyik legerősebb képviselője. Itt is az volt a célom, hogy olyan minőségi szolgáltatást hozzunk létre, ahol a kutyagazdák belépve azt érzik, itt akár egy számukra kialakított kozmetikai szolgáltatás is működhetne. Ez is bejött...nem azért mondom, mert nagyképű vagyok, hanem azért, mert sok problémával szembesültem az évek során, sokan mondták, hogy ez itthon nem lehetséges és éppen ezért hangsúlyozom: ami gondosan, minőségien, valóban az ügyfelek és itt a kutyák igényeit figyelembe véve, az azt gondolom, hogy kudarc nem lehet. Figyelünk arra, hogy folyamatosan képezzük magunkat, a kollegák rendszeres  továbbképzésekre járnak. Mert azért a legújabb trendekért még mindig külföldre érdemes menni.
 
 
CD: Milyen akadályokkal kell naponta szembenéznetek?
 
GP: Az emberekben felkelteni az igényt arra, hogy gondolják át, mit és hogyan adnak a kutyájuknak, az még mindig probléma...nem igazán értik még, bár hálisten egyre többen tartják fontosnak, hogy olyan helyre vigyék a kutyájukat, ahol valóban azt kapják, amit mondanak. Egy egyszerű példa: mi sosem spórolunk a kutyaápolószereken, nem használunk olyan alapanyagokat, ami árthat a kutyák bőrének. Ez sok helyen nem elsődleges, csak az a cél, hogy olcsó legyen. Persze így is lehet. De mi igyekszünk az ápoltság mellé az egészséget is mindig kapcsolni. Panzió szinten is. Mert a boldog kutya csak a kettővel együtt lehetséges. 
 
CD: Mik a jövőbeli terveitek?
 
GP: (mosolyog) Megyeszékhelyen terjeszkedni...de annyi ötlet van a fejünkben, hálisten a csapat, aki menet közben felépült valóban igazi csapat és egyre- másra jönnek az újabb közös álmok. Például már nem is olyan távoli álom a Dogmopolite Akadémia, ami elsődlegesen továbbképzésekre dedikáltan működne. A tőlünk megszokott színvonalon.
 

Dogmopolite Kutyapanzió és Napközi Központ
Budapest X. kerület, Óhegy
Telefon: (06-1) 246-23-06, (06-20) 528-72-21, (06-20) 362-83-30
0-24 órás telefon: (06-20) 477-56-00

Dogmopolite Kutyakozmetika PEST
1064 Budapest, Rózsa u. 94/B. (a Podmaniczky utcánál)
Parkolóhely az épület előtt munkaidőben minden esetben bőven található!
Telefon: (06-1) 720-52-81, (06-20) 390-55-13
0-24 órás telefon: (06-20) 477-56-00

Dogmopolite Kutyakozmetika BUDA
1024 Budapest, Fillér u. 16.

Parkolóhely az épület közvetlen szomszédságában minden esetben található!
Telefon: (06-1) 315-00-66, (06-20) 318-55-49
0-24 órás telefon: (06-20) 477-56-00

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a