Vannak napok, amikor kedvencünknek szívesen főzünk, mert tudjuk, hogy azt mindig ünnepként éli meg. Ilyenkor jön jól a kutyakaja receptgyűjtemény, amit minden héten frissítünk, hogy négylábú barátodnak a legjobbat addhasd.
Nézzük az elsőt, amit bármikor elkészíthetsz egy óra alatt.
A felkockázott húst tedd fel főni egy nagy fazékban vízzel felöntve, és főzd addig, amíg a hús elkezd megpuhulni (kb. fél óra), majd add hozzá a szintén kockára vágott zöldségeket. Egyben főzd, amíg a zöldség is puhulni kezd, de nem kell olyan puhára főzni, mintha magadnak készítenéd. Az utolsó 10 percben adhatsz hozzá tésztát vagy rizst, ami a hússal és a zöldségekkel együtt megfő. Ne tegyél bele fűszereket és sót, mert arra nincs szüksége a kutyáknak.
Hagyd kihűlni, mert semmilyen ételt sem szabad forrón adni. Ha kész, kihűlt, tolhatjátok nyálcsorgatással nem küszködő kedvenceitek elé.
Tipp: Ha a kutyátok sokat vakarja magát és biztosan nincsen benne bolha, emellett a szeme - füle is enyhe gyulladásra hajlamos, akkor próbáljátok meg kiiktatni az életéből a csirkehúst, még olyan formában is, ahogyan a száraztápok tartalmazzák. Valószínűleg ételallergiáról van szó. Mondhatjátok azt, hogy persze, 20 éve még nem volt ilyen. Igazatok is lesz. viszont 20 éve még antibiotikummal telenyomott csirkék sem forogtak a piacon ekkora mennyiségben.
kép: wallpapers.jurko.net