banner.jpg
10 tény, amit nem tudtunk a kutyákról

10 tény, amit nem tudtunk a kutyákról

A kutyabarátok rengeteg mindent tudnak kedvenc négylábúikról. Nemcsak azt, mit és mennyit kell nekik adni vacsorára, hogyan lehet nekik megtanítani nekik a legfontosabb vezényszavakat, illetve mely fajták szeretik a legjobban a gyerekeket vagy a vízparti nyaralást; hanem számtalan furcsa és meglepő tényt is hallottak már.

Ezek száma azonban szinte végtelen, hiszen mindig kiderül valamilyen érdekesség, ami sokak számára jelent újdonságot. A citydogs.blog.hu cikke hasonló tényekből közöl válogatást. Ha eddig nem tudta, miért nedves a kutya orra, miért készítették el az ókori görögök az első szöges nyakörvet, vagy hány szót képes értelmezni egy eb, érdemes elolvasnia az írást.

1. A kutyák értelmezni tudják a számokat egytől ötig, és még az egyszerűbb matematikai műveletek mikéntjét is értik.

2. A kutya orra többek közt azért nedves, hogy meg tudja állapítani, egy-egy szag milyen irányból érkezik.

3. Az ebek mintegy 250 kifejezést és gesztust képesek értelmezni.

4. Bár a gazdik szívesen ölelgetik a kutyáikat, az ebek valójában nem díjazzák úgy az ölelést, mint mi vagy például a főemlősök. Számukra ugyanis ez a gesztus a dominanciát jelképezi: az erősebb állat teszi rá a lábát (kezét) legyőzött áldozatára.

5. A vakvezető kutyákat többek közt arra is kiképzik, hogy parancsszóra piszkítsanak, ugyanis így a tulajdonos könnyebben fel tud takarítani utánuk. A kan kutyákat pedig hasonló célokból arra is megtanítják, hogy a lábuk felemelése nélkül vizeljenek.

6. Az első szöges kutyanyakörveket az ókori Görögországban készítették el: ezek célja annak megakadályozása volt, hogy a farkastámadások során a vadállatok megsebesítsék a kutyák torkát.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a