banner.jpg

Spanyol masztiff (Mastín español)

Valószínűleg a hatalmas testű ősi spanyol kutyáktól származik, amelyek feladata már 4000 évvel ezelőtt is a merinói juhnyájak őrzése és ragadozóktól való megvédése volt. Nagyobb számban fordul elő Extremadurában és Kasztília-La Manchában, ahol a mai napig a gazdaságok és istállók őrzője. A hatalmas masztiffok feladata elsősorban a farkasok távoltartása és elhajtása, s nem a velük való harc volt. Arra is ügyelniük kellett, csak úgy üldözhetik a farkasokat, ha közben a nyáj mellett is megfelelő létszámú őrség marad. Teljesen önállóan dolgoztak, veszély esetén a juhász legcsekélyebb jelzése nélkül, automatikusan vették fel az úgynevezett védekező pozíciót. Csodálatra méltó munkát végeztek, egy tízezer fős nyájat is legfeljebb 25 mastín espanol kísért.

A spanyol masztiff nemes lelkű, kedves és nyugodt kutya, amely a házat és a családot kitartóan őrzi; idegenekkel szemben bizalmatlan, agresszív. Tisztában van hatalmas testi erejével, de nem él vele vissza. Szeret családja, közvetlen környezetében lenni, sétálni és játszani. Nevelése egyszerű, mert a parancsszavakat gyorsan megérti, és engedelmesen teljesíti.

Méret XL
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Szelíd, alázatos, Csendes, nyugger csahos
Életstílus Nem aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Egészsége megőrzéséhez figyeljünk oda kutyánk étrendjére és arra, hogy eleget mozogjon.

 

A spanyol masztiff napközben sokat alszik, fekhelye száraz és védett helyen legyen, mert ízületi és bőrbetegségekre hajlamos.

 

A fajta nemes jellege legendás. Szereti a gyerekeket maga körül tudni, még sosem fordult elő, hogy gyerekre támadott volna, ellenkezőleg: mentett már meg gyereket élete árán is. Hízásra hajlamos, így fontos a napi testmozgás.

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2020 - CityDogs Készítette a