banner.jpg

Német vizsla

Ősi német kopók és vizslák keresztezése révén alakították ki. Az angol vadászmódszerek szerint két kutyára van szükség az apróvad vadászatához. A németek feltették maguknak a kérdést, „Egy lövéshez két kutya…?!, minek???” és a németekre jellemző funkcionalista gondolkodásából kiindulva kitenyészettek egy olyan fajtát, mely nemcsak több feladatot képes egyszerre ellátni, ezáltal több vadászati módszerhez használható, ugyanakkor szükséghelyzetben meg tud felelni olyan kihívásoknak is, melyek nem tartoznak szorosan a munkakörébe. Nos, így született meg a Német vizsla négy verzióban: rövidszőrű, drótszőrű, szálásszőrű és hosszúszőrű, amely a fentebb leírt dolgokon kívül, elvégzi a retrieverek feladatát is, vagyis megkeresi és terítékre hozza az elejtet vadat, úgy szárazon, mint vízből is, majd azt szájában tartva, míg gazdája el nem veszi, ülve átadja. A vadászaton kívül, gyakran találkozunk velük más kutyás sportokban is, mint az agility, obedience, dog dancing, valamint a flyball és frizbi.

Nagyon gyorsan tanul, kiegyensúlyozott, de elég makacs fajta. Első kutyás gazdának nem ajánlott, mert betanítása türelmet és kitartást igényel. 

Méret L
Viselkedés Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Mint minden vizsla fajta, mindenevő, legyen az egy darabka hús vagy sárgarépa. Kaphat tápot, de a főtt ételt sem utasítja vissza.

A vizsla szőrzete nem igényel komolyabb ápolást, de hetente egyszer érdemes kikefélni, hogy az elhalt szálakat eltávolítszk.

Mentálisan és fizikálisan is egészséges fajta.

Bármilyen aktív, lendületes mozgással járó kutyás sport (pl. agility, flyball, stb.) nagyszerű elfoglaltságot jelent számára, de akadnak más olyan munkakutya-feladatok is (pl. mentőkutyázás), ahol jó hasznát veszi kitűnő szimatának, keresőkészségének és dinamizmusának. Ezek mellett lelkes és kitartó kísérő lovaglás vagy kocogás alkalmával is. Nagyszerű társa a természetet szerető, sportos életet élő, határozott jellemű embernek, akit nemcsak rabul ejt e gyönyörű fajta szépsége, hanem megfelelő irányba tudja terelni és kihasználni benne rejlő képességeket.

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a