banner.jpg

Majompincs (Affenpinscher)

Szeretetreméltó és  nagyon hűséges, úgy függ a gazdatesten, mint kocsányon a szemgolyó. Amilyen kicsi, olyan nagy a házőrző lelke, minden intenzívebb hanghatásra, vagy neszezésre megbízhatóan reagál. Bátor és ha kell, hangosan sztrájkol a családi barátok ellen, anyóstávoltartásra kiváló fajta lehet. Szuperideális kutya kislakásokba is, nem beszélve kártevő írtó képességéről. Szereti megenni és elüldözni akár az egereket is, valószínűleg felmenői között nyávogó elődök is lehettek.

A kistestű kutyákhoz hasonlóan ez a fajta is Napóleon komplexusban szenved, bár ő nincs tisztában azzal, hogy valójában mekkora is a mérete, így bátorsága és vakmerősége  tényleg nem ismer határokat. Élő szövet egy terminátorkiskutya testén. Ő a majompincser.

Méret S
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Okos, agyafúrt
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Aktív
Lakóhely Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Mielőtt egy kis majompincs mellett döntünk, fontos végig gondolnunk, meg tudjuk-e oldani, hogy a kölyök ne maradjon egész nap egyedül. A pici testben nagyon rövidek az emésztési utak, ezért az ennivaló hamar kiürül belőle. Eleinte 8–10 hetesen négyóránként, majd fokozatosan lehet ritkítani az etetések időközét, észre lehet venni, mikor jön el annak az ideje. A száraztápot a friss vízzel együtt mindig a kölyök előtt lehet hagyni.

A majompincsi kicsi, zömök kutya szereplő, izmos, sűrű kabáttal a következő színekben: fekete, barna, fekete-barna, szürke, ezüst és vöröses. A kerek fejet hosszú szőrzet borítja, rövid szájkosarat, sötét szeme és fekete orrukat. Fülüket vagy pont egyenes, vagy leesik egy kicsit, néha, akkor kis része nem látszik. Affens rövid, egyenes nyakkal, hogy lejtőn lefelé a mély, széles ládák és szinten támogatja. A farok általában magasan hordott és göndör a hátra, kivéve, ha levágja. Összességében Affenpinschers van egy szép, de ápolatlan megjelenés.

Egy tévhit szerint a kistesű kutyák nem alkalmasak a kutyás sportokra, ellenben a majompincs nagyon tanulékony és türelemmel akár mini agility-re is rávehetjük. Apró termete miatt azt gondolnánk, hogy nem sok kárt tud körülöttünk okozni, általában nem is nagyon törődnek a nevelésével. Ne csodálkozzunk, hogy ha ara érkezünk haza, hogy a dorkókészletünket újraszabta a kis vakarcs. A majompincs gyorsan meg tudja tanulni a parancsokat, sőt élvezi is a tanulást.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a