banner.jpg

Lurcher

Ez az eb az FCI által nem elismert fajtákhoz tartozik, ne is keressük a kutyalexikonokban. Az írországi cigányok nyelvéből származik és lopóst jelent.

Több agár keveredéséből alakult ki. Ereiben csörgedezik angol agár, skót szarvasagár, skót juhászkutya és terrier vér is. Angliában nagyon népszerű fajta, jelenleg kb 100.000 példány él belőle, ezért elég érthetetlen, hogy még nem ismerték el a standardját. Nagyon népszerű kutya, aminek az oka, hogy nagyon kellemes társasági eb, de emellett kiváló vadászkutya, még a mai napig is használják az üregi és mezei nyúl üldözésére. A háziállatokkal már nagyon korán ismertessük meg, tanítsuk meg, melyik cica és kisállat tartozik a családhoz, mert válogatás nélkül minden apróvadat levadász.

Engedelmesek és könnyen kiképezhetők. Mivel nincs standard leírásuk, nagyon különböző változatokat is láthatunk. Kemény, drótos szőrük a szarvasagaraktól származik.  

 
 
Méret M
Viselkedés Szelíd, alázatos, Csendes, nyugger csahos
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Táppal vagy direkt neki elkészített házi koszttal egyaránt etethető. A házi koszt alatt nem az összeöntött ételmaradékokat értjük.

Drótos szőrét hetente fésüljük át. Nem betegségre hajlamos fajta.

 

 
 

Mivel nagy mozgásigénye van, nem igazán való városi tartásra.

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2020 - CityDogs Készítette a