banner.jpg

Lajka

Három típusa létezik a Lajkának, amelyek az Európai-orosz, Kelet-szibériai vagy Nyugat-szibériai lajka.

Az orosz vadászok segítői és munkatársai. A lajka mindenes vadászkutya, zsákmányállatai a kis vadtól a nagy vadakig terjednek. A vadat mindig némán követik, hangjukat csak akkor hallatják, amikor már megállították azt! A jó vadász, a kutya ugatásából megmondja, milyen vadat állít meg a kutyája. A fajta neve is munkastílusára utal, és az orosz lajat - ugatni igéből eredeztethető.

Makacs és önfejű, ezért gyengekezű és első kutyás gazdának semmiképp sem ajánlott. A más háziállatokkal való összeszoktatását már nagyon kicsi korban kezdjük meg, akkor később nem lesz probléma vele ezen a területen. Láncon és kennelben nem tartható, egyszerűen nem viseli el és nem is erre találták ki. A nem megfelelően lemozgatott, lefárasztott lajka kutyák hajlamosak a rombolásra és a szökésre, számukra a 1,5-2 méteres kerítés sem jelent igazán akadályt.

Méret L
Viselkedés Okos, agyafúrt, Csendes, nyugger csahos
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Etethetjük táppal, de főzhetünk is neki, a lényeg, hogy az étel magas hústartalmú legyen. 

Nem igényel nagyobb odafigyelést, a vedlési időszakban kétsoros, fémfogú fésűvel lehet a legkönnyebben eltávolítani bundájából az elhalt és kilazult szőrszálakat.

 

Szabadsághoz szokott állat, ezt viselkedése is tükrözi, hatalmas mozgásigényét, vad iránti szeretetét nehéz kielégíteni. Örökmozgó, játékosságát sosem veszti el. Alárendeltséget kutyától és embertől is nehezen tűr el, hűsége viszont egyedülálló, gazdájához minden körülmények közt ragaszkodik. Manapság főként hobbi kutyaként, házőrzőnek, sportkutyának használják. Nem egy példánya a szánhúzásban is megállja a helyét, de életeleme, ősi feladata a vadászat. 

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2022 - CityDogs Készítette a