banner.jpg

Kánaán kutya (Canaan Dog)

A fajta kialakulása a Közel-Kelet egykor Kánaánnak nevezett területére vezethető vissza, és dr. Rudolphina és Rudolph Menzel tudósházaspárnak köszönhető. A házaspár feladat volt, hogy palesztinai brit mandátumterületre a Haganah zsidó paramilitáris szervezet részére egy aknakereső kutyákból álló különítményt hozzanak létre. A legalkalmasabb kutyafajta erre a feladatra Közel-Keleten nagy számban található páriakutya (elvadult házikutya) bizonyult.  Ezekből a vad kutyákból tenyésztették ki végül a kánaán kutyát.

Elég agresszív fajta az idegenekkel barátságtalan és bizalmatlan. Fontos a korai szocializációja a gondos, türelmes nevelés, mert ez által odaadó, készséges, figyelmes társ és munkakutya válhat belőle. Ha megfelelően van tanítva és le van mozgatva, nagyon nyugodt kutya. Kíváncsi, éber, kitartó és meglehetősen ugatós. Családját hűséggel követi bárhova a területét bármi áron megvédi.

Nagyon könnyen szobatisztaságra szoktatható. Nevelésénél mindenképp alkalmazzunk jutalomfalatot és a gyakorlatok legyenek változatosak, mert gyorsan megunja az engedelmeskedést és elkalandozik figyelme.

 
 
Méret M
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Házi koszttal vagy táppal is etethető. Házi koszt alatt nem a konyhai maradékot, hanem a kutyának készített húsból, gabona félékből és zöldségekből összeállított főtt ételt értjük.

Természetének köszönhetően tiszta. Rövid bundája minimális karbantartást igényel. Nincs semmilyen örökletes betegsége, egy kifejezetten egészséges fajta.

Nagy mozgásigényű fajta, nagy kertben érzi igazán jól magát, kitűnő őrző kutya.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2022 - CityDogs Készítette a