banner.jpg

Jack Russel terrier

Parson Jack Russell angol plébános tenyésztette ki a drótszőrű foxterrier és más angol terrierek keresztezésével. Vadászkutya, feladata, hogy kiugrassza a földalatti kotorékukból a rókákat és borzokat, amelyek így már le tudtak lőni a vadászok.

Rendkívül bátor, szívós, mozgékony és vállalkozó szellemű, emellett játékos és magabiztos kutya. Önbizalomért nem kell a szomszédba mennie, ez más kutyákkal való domináns viselkedésében is megmutatkozik, hisz tudjuk a mondást, „ kicsi a bors, de erős”…vagy nem. Hogy elébe menjünk az ebből bekövetkező baleseteknek, már kiskorban kezdjük meg kutyánk szocializációját. Kiváló értelmi képességeit nem szabad alábecsülni. Meglehetősen akaratos természetű. Állandóan figyeli, mi zajlik a környezetében,  nagyon éber; emiatt olykor többet ugat, mint kellene, de erről könnyen le lehet szoktatni.

Ha kell, önmagát is remekül elszórakoztatja, de nagyra értékeli gazdája és családja társaságát is.

A Jack Russell terrier békésen együtt élhet egy házi macskával is, feltéve, hogy kölyökkora óta ismeri; a szabadban azonban sok esetben nem tudja megállni, hogy ne eredjen egy-egy menekülő macska után. Imádja a gyerekeket, egy igazi vidám, bohókás, cirkuszi kutya. A látogatóba érkező idegenekkel szemben éber ugyan, de ennél többet nemigen tesz.

Ha kertben lakik, akkor mindenképp erős kerítést építsünk, mert hajlamos a szökésre. 

Méret S
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

A határtalan energiához szükség van a létfontosságú tápanyagokra. A Jack Russell aktív életmódjához, illetve mozgékony természetéhez elengedhetetlen a masszív izomzat és az egészséges ízület. A megfelelő mennyiségű állati eredetű fehérjék, melyek csirkéből, halból, bárányból és tojásból származnak, segítenek az erőteljes, fejlett izomzat kialakulásában és fenntartásában, valamint az optimális testtömeg megőrzésében.

Szőre könnyen ápolható, gumi kefével heti 2-3szor fésüljük át. Karmait vágjuk rövidre.

A Jack Russell terrier a sportosabb életmódot folytató, türelmes és kitartó gazdák legjobb társa lehet, kiválóan teljesít agilityben és minden más kutyás sportban. Ez a fajta kutya tele van energiával, szereti, ha van mit csinálnia. Ha nincs megfelelően lefárasztva, ne lepődjünk meg, ha gyomlálást végez a kiskertben. 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2020 - CityDogs Készítette a