banner.jpg

Ibizai kopó (Podenco Ibicenco)

Már korábbi ábrázolásokon is látni hasonló testfelépítésű kutyákat az ősi Egyiptomban. Valószínűleg onnan jutottak el Ibiza szigetére.

Nagyon ragaszkodó, hűsége töretlen gazdája felé. Éber és türelmes, nagyon jó látása van. Nagyon hangosat ugat, és ne lepődjünk meg, ha macska módjára egy háztetőn látjuk ücsörögni.

Gyorsan és szívesen tanul, szeret gazdája kedvében járni. A lakásban nyugodtan viselkedik, de a szabadban megőrül, fáradhatatlan játékos vadász. Önmagától sokat követel. Nem alkalmas kifutóban való tartásra.

A gyerekekkel jól kijön, de az idegenekkel szemben általában bizalmatlan. Más kutyákkal szemben tanúsított domináns viselkedését korai szocializációval megelőzhetjük. A macskákkal jól kijön feltéve, hogy már egészen fiatal kora  óta együtt él velük, egyébként a lakáson kívül mindig megkergeti őket.

Eredendően nyúlvadászatra használták, amiből jön, hogy a kutya szívesen apportíroz, amit érdemes kihasználni.

 
 
 
Méret L
Viselkedés Szelíd, alázatos, Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Táppal vagy minőségi, otthon direkt a kutyának készített házi koszttal is etethetjük.

Hetente keféljük át szőrét puha gumikefével.

 

Lakásban is könnyen tartható, jól alkalmazkodik gazdája életkörülményeihez. Amíg még teljesen ki nem fejlődik, ne hagyjuk szabadon bóklászni felügyelet nélkül, mert hajlamos a szeme vagy az orra után menni nem figyelve arra, hogy majd vissza is találjon. A terület elkerítésekor ügyeljünk arra, hogy ez a kutya álló helyből 2 méter magasra tud ugrani, és állítólag fel is tud mászni a kerítésre. 

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2022 - CityDogs Készítette a