banner.jpg

Hovawart

Német eredetű kutya fajta, a hova = udvar és wart = őrző szavakból alakult ki. Kurt Friedrich König és apja, Bertram König alakította ki a mai standardot az újfoundlandi, leonbergi, német juhászkutya és kuvasz keresztezéséből. Ezáltal egy olyan fajtához jutottak, amely hosszú szőrű és logó fülű, viselkedését illetően pedig valódi őrző- és védő fajta. Egy howavart érkezésével a ház rendje is felbolydul, hisz a sok kutyafajta keresztezésével sok érdekes tulajdonságot örökölt. Bármilyen tulajdonságot keresünk egy kutyában, az meg van a howavartban.

Elsősorban pásztorkutya, másodsorban családi eb, de gazdájához oly módon ragaszkodik, hogy bárhová követi, szinte már a lába nyomába jár. Önfejű és vannak saját elképzelései, aminek megvalósításban nem szereti, ha akadályozzák. Nagyon nyugodt, békés, csak akkor jelez, ha az valóban szükséges. Nagyon szereti a gyerekeket, kifejezetten jó sitter kutya, hisz ha a kis lurkók elkolbászolnak, visszaterelgeti őket a csapatba.

Kis korban elkezdett tanításával nem sokra megyünk, a serdülő kor sokáig eltarthat. Türelmetlenséggel és erőszakkal semmire nem megyünk nála, viszont dicsérettel és kedvességgel szinte bármire rá lehet venni. Nem elsőkutyás gazdinak ajánlott és fontos, hogy következetesen neveljük.

 
 
Méret L
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Szelíd, alázatos, Okos, agyafúrt, Csendes, nyugger csahos
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Pásztorkutya lévén nem igényes az ételre sem. Jó minőségű házi koszt, de a táp is kitűnő táplálék a számára.

Heti egyszer-kétszer keféljük ki bundáját.

Kifejezetten nagy mozgásteret kívánó fajta, ezért nem igazán lakásba való.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2022 - CityDogs Készítette a