banner.jpg

Grand Basset Griffon Vendéen

Francia fajta, származási helye Vendéen vidéke. Kezdetben nem tettek különbséget a nagy (grand) és a kicsi (petit) méret között, de később az 1800-as évek végén a Dezamy családnak köszönhetően megszületett a fajtaleírás, amiben már elkülönítették a két fajtát. 

Éber, barátságos néha túlságosan is élénk és makacs fajta. Intelligens kutyáról lévén szó, következetes neveléssel szófogadó barátot faraghatunk belőle, aki jól kijön a gyerekekkel és más állatokkal is. Örömét leli ha a gazdi kedvében járhat, ezért ezt kihasználva különböző feladatokat kell neki kitalálni, hogy fejlesszük a kutya agymunkáját. 

Jó természetű kedves kinézetű kutyáról van szó, aki azonnal bárkit levesz a lábáról csupán a megjelenésével, de nem szabad elfelejteni, hogy alapvetően egy vadászkutyával van dolgunk, ami azt is jelenti, hogy következetes nevelés nélkül könnyen átveheti a falkavezér szerepet és makacsságánál fogva nehezen irányíthatóvá válhat.

Méret M
Viselkedés Okos, agyafúrt, Csendes, nyugger csahos
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Vadászkutyákra jellemzően nem válogatós, ezért tápot és házilag készített kutyaeledelt is adhatunk neki, de ügyelni kell a munkakutyáknál a megfelelő mennyiségű fehérje bevitelére.

Bundáját érdemes hetente többször átkefélni, hogy a séták során esetlegesen összeszedett bogáncsot kiszedjük és a szőrét tisztán tartsuk. Ezen kívül évente legalább két alkalommal kell trimmelni. Ügyelni kell a fülek és a hallójáratok tisztántartására, mert máskülönben begyulladhat.

Nagy mozgásigényű fajta, ezért naponta többszöri séta ajánlott, ha pedig lakásban tartjuk, akkor figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű mozgást biztosítsuk a számára a szabadban. Szertik a vizet és az erdei sétákat.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2023 - CityDogs Készítette a