banner.jpg

Golden retriever

Angol fajta. Valamikor az 1800-as évek derekán nemesítették a fekete labrador retriever, a sárga angol vadászkutya és a vérebek segítségével.

A golden retriever rendkívül társaságkedvelő, barátságos, kiegyensúlyozott és magabiztos kutya. Kedves, tanulékony és engedelmes, nagyon nyugodt. Keveset ugat, ha még is, akkor annak jó oka van. Teljesítéskényszeres kicsit, gazdája kedvéért mindent megcsinál. Érzékenyen reagál a szidásra és a lakásban uralkodó hangulatra, s nem szeret egyedül maradni. Nagyon jól kijön a többi kutyával, háziállatokkal való kapcsolata sem okoz problémát, bár ehhez megfelelően alapos szocializáció szükséges. Imádja a gyerekek társaságát, túl szelíd ahhoz, hogy tiltakozzon, ezért a szülőknek kell gondoskodniuk arról, hogy a kicsik ne piszkálják túl sokat a kutyát. Jellemét tekintve nagyon barátkozó, így ne várjuk tőle, hogy házőrzőként viselkedjen, az idegeneket is barátságos bújással köszönti.

A golden retriever nagyon népszerű kutya szinte az összes kutyás sportban, mint a labdázás (flyball), az engedelmességi vagy az ügyességi próbák. Világszerte nagyon sok ilyen kutya dolgozik mentőkutyaként vagy vakvezetőként. Kiváló szaglásának köszönhetően a nyomkeresésben is nagyszerű eredményeket érhet el. 

Méret L
Viselkedés Szelíd, alázatos, Okos, agyafúrt
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

A kutya alapvetően húsevő állat, de emellett másfajta tápanyagokra is szüksége van.

Fiatal korban a hirtelen növekedésnek induló csontozat és ízületek aktivitástól függően megnövekedett terhelésnek vannak kitéve. Az ebből adódó kopások, deformációk elkerülésére ízületvédő táplálék-kiegészítők adása javasolt.

Szőrzete gyakori fésülést igényel, főleg a hasa alján. A talppárnák közt növő szőrt bizonyos időszakonként le kell nyírni, különben ágdarabok, kavicsok és hasonló idegen anyagok akadhatnak bele. A füleket is gyakran kell pucolni és a fül lebenye alatt le kell nyírni, mert a hallójárat elzáródhat és begyulladhat. Évente egyszer ajánlatos elvinni egy színvonalas kutyakozmetikába, hogy lenyírják a szőrét.

Imád a szabadban játszani, sétálni, úszni, apportírozni, nagy mozgásigényű. Felnőttkori méretének elérése után nyugodtan csatlakozhat gazdájához a mindennapos futóedzéseken.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a