banner.jpg

Francia vizsla

A kontinensen a legrégebben ismert vadálló kutya. A pireneusok vidékén fordul elő nagy számban. Ő a tökéletes vadászkutya, akiben összes vadászkutya tulajdonság ötvöződik. Már messziről megérzi a magasan terjedő szagokat, gyorsan betanítható a nyomolvasó munkára, sőt alkalomadtán kitűnő retriever, megkeresi, elhozza a sebzett és megölt vadat. Nagyon könnyen tanul, a tenyésztők azt állítják róla, hogy már születésekor idomítva van. A vérében vannak a vadászathoz szükséges képességek, amik idővel csak tökéletesednek. Igénytelen típus, amint munkáról van szó, legyen az egy mocsár, hideg hegyi terep, vagy nagy meleg, semmi más nem érdekli, csak a vad megtalálása és elejtése.

A családja iránti feltétlen szereteténél csak hűsége nagyobb. Imádja a gyerekeket, akikkel nagyon türelmesen és odaadóan bánik.

 
 
Méret L
Viselkedés Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Mint minden vadászkutya, imádja a hús falatokat, a vadászat után az asztalról lecsusszanó fél disznó combokat, de táppal is kitűnően etethető.

 

Heti egy-kétszeri kefélés és a vadászatok utáni fürdetés bőven elégséges számára.

 

Lakásban és kertben is tartható egyaránt, bár ha lakásban lakik akkor figyeljünk oda a megfelelő lemozgatására. Kiváló sport és munka kutya. 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2022 - CityDogs Készítette a