banner.jpg

Fekete sery (Čierny šery)

Szlovákiából származó kutyafajta, melyet az ónémet juhászkutyákból, schnauzerekből és belga juhászkutyákból tenyésztettek ki. Már az 1980-as években szép számban voltak jelen, de a fajta nemzetközi elismertsége azonban 2001-ig váratott magára. Neve a kutya színére és a fajta kitenyésztőjének, Sery nevére utal.

Nem kifejezetten egygazdás kutyafajta, de leginkább egy embert választ ki magának, akihez igazán ragaszkodik. A családjához, emberekhez nagyon kedves, a gyerekeket imádja, ha kell meg is védi őket. Intelligencia és figyelmesség, szorgalmasság és igénytelenség, buzgóság és éberség, egy tökéletes juhászkutya ismérvei, amivel a fekete sery mind rendelkezik. Nem egy ideges vagy agresszív fajta és határtalan nyugodtság árad belőle. Tökéletes munkakutya. Fáradhatatlan, mind addig nem adja fel, míg célját el nem éri. A mancsát alig emeli mozgás közben, ezért azt a benyomást kelti, hogy a kutya képes a legnagyobb titokban a leggyorsabban mozogni. Futása egy gepárdéra emlékeztet.

 
 
Méret L
Viselkedés Okos, agyafúrt, Csendes, nyugger csahos
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Juhászkutya lévén elég igénytelen a táplálkozásra. Házi koszttal vagy táppal is etethető.

 

Heti egy-két alkalommal fésüljük ki a bundáját.

Nagy mozgásigényű, nem igazán ajánlott a lakásban tartása. Kifejezetten alkalmas kutyás sportokra, mint az agility, flyball, vagy az engedelmességi gyakorlatok.

 
 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a