banner.jpg

Dobermann

Tenyésztése egy Friedrich Louis Dobermann nevezetű úriemberhez fűződik, aki adóbehajtó teendői mellett, sintérként is funkcionált. Kóbor kutyákat fogadott be, melyek közül kiválasztotta a legvadabbakat, legellenállóbbakat és a legkarakteresebbeket, mint német juhászkutya, a rottveiler, a dog, a pincser, a beauce-i juhászkutya és az angol agár, és létrehozta, ezt a ránézésre koránt sem barátságos ebet.

A külleme, története, mérete és temperamentumossága miatt jól mutat a filmvásznakon, nem hiába Higgins kutyái, Zeusz és Apollo sem egy tündérkét alakít a Magnumban. A valóságban koránt sem ilyen szörnyű a helyzet. A dobermann rendkívül kedves, szeretetre méltó, kiegyensúlyozott és megbízható kutyafajta. Ahhoz, hogy kutyánk ezekkel a tulajdonságokkal bírjon, fontos, hogy már kiskorától kezdve következetesen és türelmesen neveljük. Sokat kell vele foglalkozni, szeretettel és törődéssel körbevenni, együtt kell élnie a gazdájával, családjával, akiknek mindarra meg kell tanítani őt, amit elvárnak tőle. Ez nem olyan nehéz feladat, mert rendkívül okos, tanulékony és intelligens fajtáról van szó.

Mivel őrző-védő fajta, azt sem lehet vitatni, hogy szeret ugatni. Ha bármi olyan történik, ami nem tetszik neki, vagy kifejezésre szeretne juttatni valamit, akkor ugat.

Kifejezetten egyszemélyes kutya, de gazdájához nagyon ragaszkodik. Megfelelő nevelés és szocializáció esetén a dobermann jól kijön fajtársaival, a háziállatokkal és a gyerekekkel. Idegeneket nem enged a lakásba, de ha a gazdája jelzi neki, hogy minden ok, akkor azt a döntést a kutya is elfogadja.

 

 

Méret L
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Táppal és házi koszttal is etethetjük, csak arra figyeljünk, hogy etetés után a dobermannt mindenfajta mozgástól mentesítsük, amíg a bevitt tápanyag a "helyére kerül".

Elég hetente egyszer átkefélni egy puha sörtekefével, majd átdörzsölni egy kopókesztyűvel. Időnként érdemes megnézni, nem fogköves-e.

 

Nagyon gyors és kitartó, hatalmas mozgásigénye van. Ez a kutya nem éri be egy kis sétával. Imád úszni, futni, hancúrozni, labdázni, vagy a gazdájával nagyokat sétálni. Ha megfelelően le van mozgatva, nagyon nyugodtan viselkedik lakásban.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2022 - CityDogs Készítette a