banner.jpg

Dandie Dinmont terrier

Érdekes neve Walter Scott Guy Mannering című regényéből származik, amiben a főhős Dandie Dinmont ilyen kutyákat tenyésztett. Eredendően róka és más hasonló állatok vadászatára alkalmazták, mára már csak házi kedvenc szerepét tölti be. Határtalan kedvessége, türelme és alkalmazkodó képessége miatt fizikai és mentális sérültek terápiás segítője. 1820 körül, a bedlington terrierrel és valószínűleg az otterhoundal való keresztezések után alakult ki, de származása visszavezethető a mára eltűnt scottish terrierre is, nem keverendő össze a jelenlegi skót terrierrel.

Családját és annak házát termete ellenére kitűnően védi az idegenekkel szemben barátságtalan, akár még agresszív is lehet. Kutyatársaival történő szocializációját kezdjük meg nagyon korán, mert meglepetések érhetnek minket, egy-egy kutyasétáltatás alkalmával. Érzékeny a lakásban uralkodó hangulatra, ez különbözteti meg terrier társaitól, azonban a terrierek kitartását és figyelmét abszolút örökölte.

 

 

 

 
Méret S
Viselkedés Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív, Nem aktív
Lakóhely Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Gyakorlatilag mindenevő, ide értve a gumicsizmát vagy a seprűnyelet is. Házi koszttal és táppal egyaránt etethető.

Gyakorlatilag nem igazán kell törődni szőrzetápolásával. Évente kétszer vigyük el kutyakozmetikába, ahol kikefélik elhalt szőrszálait és szépen fazonra nyírják.

Közepes mozgásigényű fajta, gazdája életkörülményeihez könnyen alkalmazkodik. Szívesen elpihenget a fotelben, de a nagy sétákat sem veti meg.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2022 - CityDogs Készítette a