banner.jpg

Cseh terrier (Ceský Teriér)

1940-es évek Prágájában a sealyham terrierből és a skót terrierből tenyésztették ki ezt a jellemzően kotorékvadászatra szánt kutyát, melyet aztán 1963-ban fogadtak el hivatalosan.

Értelmes, jóindulatú, hűséges, kiegyensúlyozott és türelmes kutya, kifejezetten alkalmas terápiás kutyának. Más háziállatokkal és kutyatársaival nem agresszív. Gyorsan tanul, a parancsoknak általában elsőre engedelmeskedik. Élénk és éber, így kiváló jelzőkutya is. Kedves, vidám és játékos természetének köszönhetően kiváló társasági kutya felnőttek és gyerekek számára, azonban idegenekkel szemben félénk és tartózkodó. Ne is erőltessük a gyors ismerkedést, majd ő a saját kis ritmusában megnyílik.

A lakásban békésen viselkedik, a szabadban azonban előbukkan jellemének sportos, bátor és kitartó oldala. Terrier társaival ellentétben nem makacs és nem idegbeteg.

 
 
Méret S
Viselkedés Okos, agyafúrt, Csendes, nyugger csahos
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Aktív, Nem aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Átlagos odafigyelést igényel, etethetjük házi koszttal vagy táppal is.

Nem vedlik, ami nagyon jó hír egy lakásban tartott kutyánál, viszont cserébe gyorsan növő szőrrel áldotta meg a teremtő, amit nagyon gyakran nyírni kell.

Közepes mozgásigényű, imád labdázni és a fűben hancúrozni. Ha gazdája egy pár percre szem elől téveszti akkor hajlamos az elkalandozásra, de ha jó volt a nevelése, akkor gazdája hívására mindig visszatér.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a