banner.jpg

Csau csau (Chow Chow)

Kínából származó kutyafajta, ahol régen nem kifejezetten gyönyörű szőre és kedves pofija miatt tartották, sokkal inkább a vasárnapi ebéd kedvelt fogása volt. A „főfogás„ státusz mellett vadászkutya pozíciót is betöltött

Napjainkban a chow-chow már csak a gazdi kedvence "funkciót" tölti be.

Szomorú szemei, oroszlánhoz hasonló teste, rövid orra nagyon szeretetre méltó külsőt kölcsönöz neki. Gazdájához és annak családjához nagyon hűséges. Önálló gondolkodású kutya, a nevelés ellenére mindig marad benne némi függetlenség, ami makacssággal párosulhat. Jó idegzetű, ellenálló, nem finnyás, könnyen tanítható, így megfelel az összes követelménynek, ami egy társasági kutyával szemben támasztható. Éberen figyeli, hogy mi történik körülötte, s a család tagjait és otthonát nagyon meggyőző módon védelmezi a betolakodóktól. Nem hajlandó bárkivel összebarátkozni. 

Méret M
Viselkedés Okos, agyafúrt
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Nem aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Nem kifejezetten finnyás, de szereti a hasát. Csak vigyázat a nasival, mert könnyen hozzászokik. Főtt ételt és tápot is adhatunk neki, természetesen figyeljük meg az adagolás tekintetében azt hogy kutyánk mennyit mozog és mennyit tud a kis pocijából ledolgozni.

A hosszú szőrű csau-csau rendszeres és alapos kefélést igényel, mert bundája elég könnyen gubancolódik. A kutyát már egészen fiatalon hozzá kell szoktatni ehhez a szertartáshoz, hogy a kefélés később, felnőttkorában ne váljon az elemek elleni harccá.

Nyugodt kutya fajta, a kevés mozgással is beéri és bár szőrét tekintve nem kifejezett lakáskutya, mozgás igénye miatt bátran ajánljuk lakásba is. De szeret a szabadban is lenni, imád a kertben, az árnyékban pihenni. Lehet vinni hosszabb sétákra, csak arra kell figyelni, hogy meleg időben ne erőltesse túl magát. 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a