banner.jpg

Brüsszeli griffon (Griffon Bruxellois)

George Lucas valószínűleg róluk mintázta az Endor bolygó lakóit,  az Ewok macikat, és szerepeltek már több filmben is, mint például a Lesz ez még így se, Gosford park vagy az Elvált nők klubja.A fajtát az 1800-as években tenyésztették ki Angliában a házak körüli rágcsáló irtásra és jelzőkutyaként használták a lovas kocsikon a szállítmány védelmében.  Valószínűleg a majompincs, törpe schnauzer, mopsz és yorkshire terrier keresztezésével jött létre a fajta. Apró termetük ellenére nem törékenyek, eleven örökmozgók hatalmas jellemmel.

Fontos elkezdeni nála a korai szocializációt, mert méretéhez képest kissé személyiségzavaros, általában nagykutyának hiszi magát és ez nincs arányban a méreteivel és a képességeivel. 

Marmagasság: 24-28 cm
Testtömeg: 3-6kg
Alomszám: 2-4 kölyök
Várható élettartam: 8-10 év

Méret S
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Okos, agyafúrt
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Egyedülálló, Idős

Egy finnyás fajtáról van szó, aki képes napokig nem enni, ha nem ízlik neki, amit kap, de korai szoktatással boldogan hozzászokik a zöldségek és gyümölcsökhöz is, de kedvence a darált hús tésztával, házilag elkészítve.

Bundája kitünően szigetel, és emiatt a meleget nehezebben viseli, de rendszeres trimmeléssel (évente 3-4 alkalommal) sokat könnyíthetünk rajta.
Érdemes hetente kifésülni, hogy a szőrbe ragadt piszkot eltávolítsuk plusz az orr melletti redőket is tisztán kell tartani.

Élénk, vidám természetű, könnyen tanítható, emberszerető, de olykor hajlamos az agresszióra.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2023 - CityDogs Készítette a