banner.jpg

Boxer (Deutscher Boxer)

A boxer tulajdonosok szerint vannak kutyák, és van a boxer.

A boxer távoli őseit nehéz lenne meghatározni. Annyi mindenesetre bizonyosnak látszik, hogy az ókori szelindekek, molosszerek leszármazottja, melyek az ázsiai hódító seregekkel érkeztek Európába. Aztán egy több száz éves kialakulási folyamat következett, melynek része volt a feudális udvarok medve és vadkan vadászatra tenyésztett bärenbeisser (medveharapó) és a baupacker (disznófogó), valamint a 19. század elején az angol bulldog is.

Nagyon víg kedélyű, okos és játékos kutya. Egyfajta kettősség jellemzi, egyszer lusta, a kanapén pihen és élvezi a nyugalmat, de ha valami olyan történik, amit nem talál megfelelőnek, előveszi a barátságtalan arcát. Akármennyire szereti is a boxer a kényeztetést, valójában egy munkakutya, akinek szüksége van a napi mozgásra, és egy erős és következetes gazdára, aki mindig érzeteti, hol a helye a kutyának a rangsorban. Ez nagyon fontos, mert a boxer igazán szereti feszegetni a határokat és képes kisebb-nagyobb csintalanságokra is. Neveléséhez türelem, kitartás kell. A boxer nagyon jól kijön a gyerekekkel, de az egészen kicsi gyerekeket nem árt óvni túlzott szilajságától. Meggyőző módon, önszántából védelmezi a lakást és a kertet – ez a természetéből adódik, nem azért van, mert gyanakvó. A család barátait nagy lelkesedéssel üdvözli. Szerencsére öreg korában is játékos és megbízható kutya marad. 

Méret L
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Mint minden nagy testű ebet, őt is veszélyezteti a gyomorcsavarodás. Etetés után 1 órát semmiképp ne hagyjuk játszani, inkább próbáljuk meg pihenésre ösztönözni. Nem válogatós, mindent megeszik, amit elé raknak, tényleg mindent, akár a gumi kacsát is. 

A boxer szőrzete nem igényel sok gondoskodást, elég, ha hetente egyszer átkefélik egy puha sörtéjű kefével. A vedlési időszakban gumikefével, vagy gumis kopókesztyűvel távolíthatók el az elhalt és kilazult szőrszálak.

A boxer egy örök bohóc csupa energia kutya, ezért sok mozgásra van szüksége. Szeret együtt rohangálni más kutyákkal, de szívesen játszik a gazdával is. Vadászösztöne szinte semmi, ezért nem kell félni attól, hogy szagot fog és elfut a gazditól.

Kutyás sportokban és őrző-védő feladatoknál is jól teljesítenek a boxerek ezért érdemes már kölyök korban elkezdeni célzottan foglalkozni velük.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2023 - CityDogs Készítette a