banner.jpg

Bedlington terrier

Terrieres-agárság vagy agaras-terrierség. Küllemében, természetében, viselkedésmódjában tükrözi a kettősséget. Az egyik legrégebbi terrier fajta, valószínűleg az angliai Northummberland-i vidékről származik. A Dandie Dinmont Terrier, Otterhound, bullterrier, valalmint az agár összegyúrásából tenyészették ki, továbbá az ívelt hátát minden bizonnyal a whippetnek köszönheti.

Nyúl, vidra, róka, borz vadászatára használták, valamint kitűnő rágcsálóirtó is. Kitűnő jelzőkutya, ezért gyakori társa volt a bányászoknak. A XX.sz. elején kezdték el, mint társasági kutyát tenyészteni, mely egy újfajta nyírásmódnak köszönhetően a bárányra kezdett el hasonlítani, de a megtévesztő külső alatt egy terrier lapul, és tagadhatatlanul az agár is.

Nagyon könnyen tanul, ám a terrierek makacssága már nem jellemző rá.  Nem egy harcias fajta, de ha macerálják, akkor keményen megvédi magát. Agárként imádja a futást, és lakásban a lustálkodást. Sosem tolakodó, amolyan finom udvariassággal környékezi meg gazdáját, szinte már olyan mint egy bújós cica. Szüksége van szellemi és fizikai motivációra. Kutyás sportokban (pl. agility, dogdancing, coursing) is jó társ. Kedves, nem tolakodó gyerekeket szereti.

 
 
Méret S
Viselkedés Szelíd, alázatos, Csendes, nyugger csahos
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Finnyás mint egy agár, de imád enni. Figyeljünk arra hogy a finom falatokat ne hagyjuk az asztalon, mert igaz elegánsan, de annál gyorsabban kerülnek terrierünk pocakjába.

 

Nem igényel sok ráfordítást, elég ha néhány naponta átfésüljük a szőrét. Nem hullik a bundája, így lakásban is könnyen tartható.

Kitűnően alkalmazható a kutyás sportokban, mozgékony fajta. Agár vér csörgedezik ereiben, így a napi több órás mozgatás elengedhetetlen.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2023 - CityDogs Készítette a