banner.jpg

Ausztrál Kelpie (Australian Kelpie)

Az ausztrál kelpie nekünk európai embernek, valószínűleg teljesen ismeretlen kutya. A kelpie fajta a skót bevándórlók kutyáinak leszármazottja és a szó jelentése: vízi szellem. A fajta az ausztráliai pásztorok és marhatenyésztők számára az egyik legjobb munkaeszköz, ha terelésről van szó, mert fáradhatatlan munkakedve miatt nem ismer határokat. A kelpie nagyon jól alkalmazkodott az ausztráliai munkakörülményekhez, legyen az nyári hőség vagy téli hideg.

 

Méret M
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

A kutya adagja, akár táppal, akár főt étellel etetjük, függ az életvitelétől. Egy munkakutya étrendje sokkal több fehérjét kíván, mint egy házi kedvencként tartott ebé. A változatos étrendet szereti.

Az ausztrál kelpie egészséges fajta, szőrzete nem igényel sok ápolást. Hetente egyszer-kétszer érdemes a bundáját átfésülni.

Óriási munkakedvvel rendelkezik, de nagyon önálló, olykor makacs kutya, így városi hobbitartásra nem kifejezetten ajánlott, mert ilyen körülmények között lehetetlen munkakedvét kielégíteni. A kelpie amúgy mindig kész arra, hogy a számára kitűzött feladatot a gazda megelégedésére végrehajtsa. 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2023 - CityDogs Készítette a