banner.jpg

Angol bulldog (Bulldog)

A 16. és 17. századi Angliábn a masztiff és az alaunt fajtából kitenyészette angol buldogot a bikák terelésére és őrzésére használták. S mikor már megszolgálta, amiért tenyészették, a mopsz belekeverésével, házi kedvencet csináltak belőle. Így vált a bikamérgesítő, őrző ebből, békés, nyugodt angol buldog.

A 19. század Tom és Jerry mesefilmekből ismert marcona tekintető, széles állkapcsú kutyából egy fogorvos élete végig megélne. Kinézete leginkább egy rosszul betöltött rúd szalámihoz hasonlít, melyet még súlyosbítanak kifelé csámpázó lábai. Igazi családi kutya, hisz az agresszivitást az évek alatt úgy kiölték már belőle, hogy mint "társasági kutyát" tarják már számon.

A buldog egy nagyon jó természetű, kiegyensúlyozott kutya. Morcos külleme ellenére egy galamblélek lakozik benne. Vidám és barátságos, spontán és lelkes viselkedésű. Könnyen alkalmazkodik gazdája életteréhez, így könnyen tartható lakásban is.  Értelmes, tanulékony, de ha az egrecírozást feleslegesnek érzi, átgondolja a dolgokat, és parancsmegtagadással váaszol. Szívesen tanul és mozog gazdájával, de testalkata miatt nem nevezném igazán sport kutyának. Kutyatársaival könnyen kijön, nem ideges típusu kutya. Igen toleráns, nem könnyű kihozni a sodrából. Gyerekekkel könnyen megtalálja a közös hangot, és nem bánja, ha plüssmackóként gyűrik össze-vissza.

 

Méret M
Viselkedés Szelíd, alázatos, Okos, agyafúrt
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Nem aktív
Lakóhely Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Eészőrendszere sajnos a túltenyésztés áldozata lett, így ha egy igénytelen kutyát szeretnénk, ne az angolbuldogot vélasszuk. Hízásra hajlamos fajta, ennek ellenére nagyon szeret enni, nasizni. Standard súly a kanoknál 25 kg, szukákál 22,7 kg.

Gyakran hullatják szőrüket, főleg az évszakok váltakozásával. Hogy bundája puha, fényes maradjon , hetente legalább háromszor át kell kefélni.

Ki kell tisztítani, és oda kell figyelni az arcráncaira. Ha a ráncok furcsa szagot árasztanak, valőszínűleg befertőződtek. Ha már sajnos fen áll a fertőzés veszélye, gyorsan forduljunk állatorvoshoz, mert súlyos következményei lehetnek az állat egészségére nézve.

Érzékenyen reagál a gazdája hangjára és hangulatára, s gyakran már egy barátságos, de határozott hangú kérés is elég ahhoz, hogy engedelmeskedjen. Testalkatából kifolyólag nem nagy mozgás igényű kutya, de szívesen tesz nagyobb sétákat gazdájával.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a