banner.jpg

Amerikai cocker spániel (American Cocker Spaniel)

Az angol cocker spánielből kitenyészett elegáns testalkatú, gyönyörű szőrű eb csak látszatra tűnik egy luxusebnek, mert valójában egy ízig-vérig játékos, mozgékony energiabomba. Ez jórészt a vadászkutya múlttal magyarázható.

Az amerikai és az angol cocker spániel közt a legszembetűnőbb különbség a fejforma és a szőrzet. Az amerikainak kerek feje van, az arcorri része mély és széles, az arcorr és a koponya aránya egy a kettőhöz.

Népszerű fajta, bár sok negatív tulajdonságot aggattak rájuk. Ilyen például az, hogy a spánielek idegbeteg, dilis és harapós kutyák. Hogy ezeket ki és honnan szedte vagy tapasztalta, azt nem lehet tudni, ugyanis az egyik legjobb apróvadas vadászkutyának tartják, valamint kivalló agility kutyák is.

Gyengéd, vidám családi kutya. Könnyen és gyorsan nevelhető, egy cseppnyi rosszindulat sincs benne. Nagyon ragaszkodik az emberhez, és szoros kapcsolatot igényel a gazdájával. Éber, de nem hangos. Vadászösztönét jó nevelés esetén kordában lehet tartani.

 
 
Méret M
Viselkedés Szelíd, alázatos, Okos, agyafúrt
Gondozás A szőrzet gondozást igényel
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló, Idős

Házikoszttal vagy száraztáppal egyaránt etethető. Nem kényes gyomrúak.

 

Gyönyörű szőrzetének ápolása sok időt igényel. Minden nap át kell fésülni a kutya szőrzetét, mert különben becsomósodik, összegubancolódik. Nem szabad nagyon gyakran fürdetni, mert kényes bőre begyulladhat.

Könnyen tartható lakásban, viszont ez esetben oda kell figyelni a napi lemozgatásra. Okos kutya, az agility ideális időtöltés és kikapcsolódás mind a kutya, mind a gazdája számára.

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a