banner.jpg

Airedale terrier

Yorkshire grófság területén bányászat, vadász, halászat és állattenyésztés is folyt. Egy olyan kutyára volt szükségük, aki egyszerre volt képes megfogni a patkányt, terelni a marhákat, egyszerre volt jó vadász vízen és szárazon. Így született meg az airedale terrier az otterhoundot, a bullterrier, az Old English terrier ötvözéséből.

Az airedale a terrierek közül a legnagyobb, ezért is nevezik a terrierek királyának. Családcentrikus és gyerekszerető, s bár az idegenekkel szemben úgy viselkedik, mintha azok ott sem lennének, a családot, amelyhez tartozik, imádja. Érzékeny lelkű kutya, amit az is bizonyít, hogy ha igazságtalanul bánunk vele, hajlamos megsértődni. Nagyjából kétéves korára válik felnőtté, s bár látszatra komoly, olyan, akár egy angol úriember, mégis roppant játékos és egy igazi bohóc. Tanulékony és szófogadó, de tanításánál szem előtt kell tartani, hogy próbálgatja a határokat, meddig játszhat a gazda türelmével. Nyílt és magabiztos, barátságos, önérzetes és intelligens. Mindig éber, nem agresszív, de bátor. Egyszóval, ezt a fajtát bátran ajánljuk, főleg olyan gazdinak, aki fogékony az ő érzékenységére, valamint kisgyerekek mellé az airedale az egyik legjobb választás.

Méret M
Viselkedés Okos, agyafúrt, Csendes, nyugger csahos
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház, Lakás
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Jó minőségű száraztáp, mozgékonyságát alapul véve, magas hústartalommal, vagy házikoszt, de csakis színhúsból, zöldségekkel, gabonával.

Az Airedale terrier leggyakrabban előforduló egészségügyi problémája a dermatitisz, amely együtt jár a fajra jellemző sűrű, tömött bundával. Szőrzete ugyan távol tartja az élősködőket és a nedvességet, ám ennek fejében az aljszőrzet alatt gyakran alakulnak ki bőrbetegségek. A felnőtt kutyáknál kialakulhat csípőficam is.

Alkalmazkodóképességük szembeötlő, pillanatok alatt képesek bárhol megtalálni a helyüket. Aki Airedale terriert szeretne, készüljön fel rá, hogy rengeteg türelemre, kreativitásra és megértésre lesz szüksége a kutya sikeres tanításához és neveléséhez. A kutyaovit nehezen ússzák meg ismétlés nélkül, hamar ráunnak a gyakran ismételt tevékenységekre. Állítsuk változatos kihívások elé, kerüljük a monoton ismétlődő gyakorlatokat.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a