banner.jpg

Afrikai oroszlánkutya (Rhodesian Ridgeback)

A Rodéziai Ridgeback az egyetlen bejegyzett Dél-Afrikából származó őshonos fajta. Sokáig falkában, vadon élt, kerülte az embert. Dél afrikai telepesek háziasították. Feladata az ültetvények, települések, szafarik sátortáboraink őrzése volt, a nagyvadak elriasztásában is jeleskedett, nem esett nehezére akár egy oroszlánnal se harcba szállni, innen kapta a nevét is, „Oroszlánölő”. Napjainkban terület- és vagyonvédelemre képezik ki őket.

 

Karakteres eb, értelmes, okos, de kissé akaratos. Az idegenekkel szemben tartózkodó, a család tagjaival azonban őszinte és hozzájuk végtelenül hűséges. Magabiztos és kiegyensúlyozott,bátor és éber, s igen kitartó is. Remek a szaglása és jól fejlett a vadászösztöne. A lakásban általában nagyon nyugodt, csak olyankor ugat, ha komoly bajt észlel. Ha már fiatalon hozzászoktatják a macskák és egyéb háziállatok társaságához, a későbbiekben nem nagyon lesz velük problémája. A gyerekekkel türelmes és barátságos, de figyelni kell arra, hogy a felesleges bosszantást nem szereti. A gazdája távollétében hűségesen őrzi a házat.

Az ismeretlenekkel szemben tartózkodó, de nem agresszív.

Méret L
Viselkedés Lelkes őrző-védő
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Nagyon szereti a husit. Érdemes neki otthon főzni. A vacsihoz a húson kívűl zöldségeket és gabonát is adhatunk.

Szőrzetét rendszeresen át kell kefélni egy puha kefével. A vedlési időszakban egy gumiskopókesztyű vagy egy gumikefe segítségével lehet a leggyorsabban eltávolítani szőrzetéből az elhalt és kilazult szálakat.

Az afrikai oroszlánkutya, hihetetlenül kitartó vadászeb, sok mozgást igényel. Rendszeresen futtatni kell, vagy hosszú sétákat kell tenni vele, de nem szabad megfeledkezni fejlett vadászösztönéről és kiváló szimatáról: póráz nélkül csak a valóban jól nevelt kutyát szabad sétáltatni. Ha elég sokat mozoghat a szabadban, az afrikai oroszlánkutya a lakásban nyugodtan fog viselkedni. Keménykezű gazdának ajánlott csak, mert szeret a saját feje után menni. Ha a kutya rájön, hogy az engedelmesség az ő számára is kifizetődő, attól kezdve szívesen és eléggé gyorsan tanulja meg az új parancsokat.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2023 - CityDogs Készítette a