banner.jpg
Szilveszter

Szilveszter

GONDOLJ A KUTYÁKRA, NE PETÁRDÁZZ SZILVESZTERKOR! 
OSZD MEG TE IS FELHÍVÁSUNKAT!Szilveszterkor több száz kutya szalad el rettegve otthonából a petárdák miatt. Hiszen ami számos embernek szórakozás, sok kutyának olyan, mintha egy háborús övezetbe csöppent volna.

Az állatok a közeli petárda robbanásoktól úgy megijedhetnek, hogy kitéphetik a pórázt gazdájuk kezéből, és elmenekülnek, vagy a pánik hatására akár a kertekből is kiszökhetnek. Emellett a riadt, sokkos állapotú kutyák félelmükben haraphatnak is. A kóborrá váló állatok pedig hetekig bolyonghatnak, majd legyengülve megfagyhatnak, elpusztulhatnak.
Szilveszter közeledtével ismételten felhívjuk a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy gondoskodjanak a saját állataik biztonságos elhelyezéséről, ebben az időszakban kedvenceiket csak pórázon sétáltassák, lehetőség kerüljék az olyan helyeket, ahol az állatok felesleges izgalomnak vannak kitéve. Ugyancsak fektessenek nagy hangsúlyt arra, hogy megakadályozzák az állat közterületre való jutását.
Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv a gazda adatait tartalmazó bilétával. Mivel a biléta is leeshet menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip.
A kutyatulajdonosok felelős gondoskodása és körültekintése megelőzheti az állatok elvesztését.
Amennyiben mégis megtörténik a baj, és házi kedvencük elveszett, több dolgot is tehetnek annak érdekében, hogy megtalálják őket.
Rendszeresen figyeljék a környéket, jelentsék a közeli állatotthonoknak, állatorvosi rendelőknek az eltűnést, szerencsés, ha az eltűnt állatról képet is tudnak küldeni.
Az Állategészségügyi Szolgálata megerősített ügyelettel, az Állatmentő Liga és Noé Állatotthon öt járőr autóval segíti haza az állatokat január 1.-6. között este hattól reggelig.
Ha kedvencét keresi, vagy kóbor állatot lát, kérjük, értesítsen minket, az Állategészségügyi Szolgálat központi telefonszámán, a diszpécserek riasztják az Ön kerületében járőröző állatmentőket.
(1) 347-0830

A FÖRI Illatos úti Állategészségügyi Szolgálata minden elveszett, kóbor és leadott állatot köteles átvenni és biztonságban elhelyezni. 
Ajánlatos felkeresni a www.ebtelep.hu oldalt, ahol információkat találhatnak az elveszett és megtalált állatokról, valamint a Szolgálat Facebook oldalát (www.facebook.com/ebtelep)

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a