banner.jpg
Kutyaprogram a börtönökben

Kutyaprogram a börtönökben

Egy állatvédelmi program keretében marylandi foglyok segítőkutyákat képeznek a háborús veteránoknak. Ez kettős terápia, mert a raboknak nagyon sokat segít érzelmileg egy kutya közelsége, míg a kutyáknak sem okoz gondot a börtönélet, hiszen a merev szabályok, a napirend csak segít nekik a gyors tanulásban.

Csak a legjobb magaviseletű fogvatartottak vehetnek részt a programban, természetesen, akik állatokkal vagy gyermekekkel erőszakoskodtak, még csak a közelébe sem kerülhetnek a kutyáknak.

Az egyik rab, Wilson, Yardley-val, egy 5 hónapos szőrös energiabombával osztja meg celláját és életét. Azt mondja, büszke rá, hogy legalább így segítheti a háborúból hazatérő veteránokat. "Úgy gondolom, mikor hazatérnek, azt érzik, nem ezt érdemelték. Ezért szeretnék nekik segíteni, legalább ennyivel."

Amerikában egyre szélesebb körben terjed el a büntetésvégrehajtási intézmények kutyás "rehabilitációja", segítő programja.

A kutyák 14 hónapot töltenek el az intézetben, ez idő alatt elsősorban engedelmességi és segítő feladatokat tanulnak, mint a villany feloltása vagy tárgyak megkeresése.

"Imádom nézni, ahogy játszik, mikor igazi kölyök lehet! - mondja Wilson. - Az idő nagyrészében tanulunk és gyakorlunk, nagy öröm számomra, mikor csak hancúroznak."

Egy hivatásos kutyakiképző hetnet egyszer látogatja meg őket, az órán tanultakat pedig a hét többi napján a rabok gyakoroltatják a kutyákkal. Az állatok folyamatosan együtt vannak a fogvatartottakkal, együtt is alszanak, az ebédhez is együtt mennek le. A hétvégéket azonban a kutyák kint, privát otthonokban töltik, hogy megtapasztalják a családi életet, a városi forgalmat.

Azonban senkit ne tévesszen meg a történet, ez nem a kutyákról szól. A börtönökbe szeretetet és örömöt vitt a négylábúak érkezése, ami sokat segített a rabok rehabilitációjában is.

(Forrás: dailymail.co.uk)

 

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2019 - CityDogs Készítette a